Iværksætter til iværksætter: Har du tænkt på at investere?

Skrevet af: Martin Jørgensen

Innovation, netværk, åbne kontorlandskaber, overflod af inspiration. Danmark har det hele, når det kommer til at starte virksomhed. Men hvordan får man virksomheden til at overleve? Skal man sætte sine penge i større lokaler – eller i stedet investere dem i aktier eller kryptovaluta?

 

Danmark og iværksætteri er to ting, der mere og mere går hånd i hånd. Turister kender danskerne for deres innovative måde at tænke på, deres unikke koncepter og deres sans for design og kreativitet. Iværksættere er ikke længere et fåtal blandt danskere og iværksætterne bliver yngre og yngre.

Skal iværksætteri på skoleskemaet? Måske. Det er i hvert fald et spørgsmål, der er blevet vendt og drejet flere gange end det kan tælles på to hænder. Men hvis iværksætteri kommer på skoleskemaet, bør man så ikke også undervise fremtidens generationer i forretningsøkonomi? – Og hvad med investering?

Flere og flere co-working spaces dukker op. Yngre kontormiljøer, der mikser alt fra tech-virksomheder med spiritus-abonnementstjenester. Inspiration må ingen ende tage. Alt hvad du skal bruge for at starte en virksomhed efterhånden, er en idé og evnen til at købe et CVR-nummer. Netværket er der rig mulighed for at dyrke.

 

Hvad skal der til for at blive succesfuld

Desværre skal der lidt mere til før en virksomhed går hen og bliver en succes. Der skal naturligvis et godt koncept til, det rette team, en god mængde talent – eller et stjernespækket netværk – og så selvfølgelig økonomi. Sidstnævnte er formentlig det, der typisk holder den kreative humanist fra at sparke gang i virksomheden. Vi kan ikke alle gøre os i tal og bogholderi, så kan vi så meget andet. Men økonomien kan være afgørende!

Heldigvis er det i dag blevet endnu nemmere at opsøge den viden, der skal til, før du tør springe ud i at starte virksomhed. Måske er dette også årsag til at vi blandt andet i 2018 så en masse nye start-ups, særligt på i det Københavnske forum. En stor del af disse start-ups bygger på teknologi men mange af dem, kan også takke den kulinariske industri. Det spænder bredt blandt de danske virksomheder.

Er du først i gang med din virksomhed, så kan du begynde at tænke langsigtet. Det er det, der skal til for at virksomheden kan overleve længe nok, til måske at komme i betragtning til den internationale scene.

 

Hvad skal man gøre af overskuddet

Når en virksomhed oplever økonomisk vækst, kan det være en god idé at lave en investering. Det kan eksempelvis være på det klassiske børsmarked, det kan være i en anden lovende virksomhed eller det kan være i de efterspurgte kryptovaluta.

I takt med digitaliseringen er det blevet endnu nemmere at investere sine penge, direkte fra laptop’en, ipad’en eller sågar smartphonen. Du har garanteret hørt om Bitcoin og Ethereum før, men måske har du aldrig tænkt på det, som en mulig investering for din virksomhed. 2019 kunne dog godt blive året, hvor netop den tanke skal få ben at gå på. Kryptovaluta oplever nemlig endnu engang medvind. Køb Ethereum her og gør dig en god investering.

Med kryptovaluta har din virksomhed mulighed for et relativt hurtigt afkast, som efterfølgende kan geninvesteres i nye digitale valuta eller i nye medarbejdere, produktionsapparat eller andet, der kan være med til at øge værdien af din virksomhed. Det kan være væsentlig nemmere at rejse kapital den vej igennem, frem for at søge efter fonde eller optage lån med ekstremt dyre renter. Du skal selvfølgelig blot huske på den risiko, der altid vil være ved investeringer.

Få den leveret lige til døren: Juno har præsenteret den ultimative karantæne-kage

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto
Hasselnød Juno the Bakery PR Foto

Coronakrop er blevet et ord her under Corona-karantænen.

I en tid med en hel masse utryghed, uvished og kedsomhed er vi mange, der søger mod køleskabet.

Som et snackende pendul svinger vi frem og tilbage mellem tanker som: Det er ok, det er kun lige her i karantænen.  Jeg fortjener noget godt her i den svære tid. Alle  de andre gør det jo også.

Det er helt normale tanker og ligesom EM, OL og alt andet er udskudt, så er sommerkroppen altså også udskudt til sommeren 2021 – og vi har opfundet Coronakroppen.

Læs også: Madanmelder med på visit: Derfor er Juno hovedstadens bedste bager

Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Spis på eget ansvar

Nu har byens nok bedste bageri – Juno the Bakery på Østerbro – så begyndt at spille med unfair hold.

For nok har de altid haft verdens suverænt bedste kardemommesnurrer, men nu har de så præsenteret den ultimative karantænekage.

De kalder den: Hasselnødflødebollen.

Den består af mælkechokoladeganache, sprød nougat, hasselnøddefløde og flydende hasselnødpraline.

Den er, som alt andet i butikken, latterlig god.

Og Juno er netop også begyndt at bringe ud…åh åhhh.

Læs også: Umut går i køkkenet: Laver sin berømte drømmekageroulade Live

Emil Glaser fra Juno Foto Rasmus Kramer Schou

Og en lille podcast anbefaling

Hvis man sådan helt generelt har mange angsttanker og overspisninger i denne Coronatid, så er en anden ting som kan anbefales podcasten “Detox din hjerne“.

Den er gratis og ligger alle steder.

Detox din hjerne” har lavet 2 særafsnit om Corona og kommer på en yderst saglig og evidensbaseret måde rundt omkring alle de tanker, vi måske alle sammen går og har i denne meget mærkelige tid.

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Hvad: Hazelnut Creampuff
Hvor: Juno the Bakery, Århusgade 48
Hvornår: Åbner onsdag kl. 07.30

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Spis ude-hjemme: Smageriet lancerer 9 retters menu til 149 kr. med gratis levering

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet
Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Hvis der er noget vi danskere er gode til, er det at få det bedste ud af en dårlig situation.

Og i disse tider har mange heldigvis fået øjnene op for de muligheder, der faktisk ligger ligefor:

Lækker mad, vise samfundssind og hygge med den helt nære familie.

Man kan kalde det 3 fluer med ét smæk.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

NYHED: nu fra 4 kuverter

Smageriets dygtige kokke har også været hurtige til at omstille sig.

De har netop udviklet denne helt nye Familie-forkælelses-menu, som består af intet mindre end 9 retter til bare 149,- (se hele menuen i bunden af artiklen).

På den måde slipper man for at stå hele dagen i køkkenet, og man får en oplagt hyggestund med familien, når man spiser ude – hjemme.

Og Familie-forkælelses-menuen kan faktisk bestilles helt ned fra 4 kuverter – når vi nu alligevel skal være sammen, hver for sig.

Som et særligt tilbud kører Smageriet med gratis levering til kunder i København, Odense og Aarhus, når man bestiller telefonisk på 7015 1030. (Se postnumre i bunden af artiklen.)

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Så her har du løsningen på tidspres

Tiden er som altid en faktor – måske især i øjeblikket.

Mange børnefamilier er nemlig tilmed røget ind i travlt dobbeltarbejde.

Arbejdet skal ikke bare passes hjemmefra, men børnene skal også hjemmeundervises, og så er tid til madlavning måske lidt presset.

Heldigvis kunne løsningen faktisk ikke være lettere:
Smageriet leverer i hele landet (fastland & brofaste øer) og menuen kan bestilles til alle ugens dage fra 4 kuverter.

Menuen leveres kold – og skal blot varmes og anrettes –  ingen indkøb, intet spild, ingen returservice.

✔️ Beefsalad af okseinderlår med sesam, chili og honning
✔️ Kyllingespyd med sweet chili
✔️ Minitærte med chorizo og salturt
✔️ Mini-samosa med kylling tikka masala
✔️ Babyspinat med agurk, melon, salatost toppet med hasselnødder
✔️ Tomatsalat af cherrytomater og mozzarella vendt med persilleolie
✔️ Små bagte kartofler med citron, grana padano og persilleolie
✔️ Stenovnsbagt baguette
✔️ Chokoladebrownie med vaniljecreme

Hvad: Smageriets nyhed ‘Familie-forkælelses-menu’ med 9 lækre retter
Hvor: Leveret lige hvor du vil i hele Danmark (fastland & brofaste øer)
Hvornår: Præcis når det passer dig – alle ugens dage
Hvor meget: 149,- pr. kuvert (ex. miljøtillæg & transport) Gratis levering gælder ved telefonisk bestilling – på 7015 1030
Hvordan: Læs mere lige her

*Tilbuddet om Gratis levering gælder i følgende postnumre:
1050 til 2930, 4200, 5000​, 5200​, 5210​, 5220​, 5240​, 5260​, 5270​, 5290​, 5320​, 5491, 8000 til 8390 (undtaget 8305), 8520.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Trist melding: Michelin-restauranterne Kadeau begærer konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Det var i februar, at Kadeau-restauranterne i København og på Bornholm hentede Michelin-stjerner på scenen i Norge.

Kadeau i København fik igen to stjerner, mens den på Bornholm hentede en.

Men nu er glæden drastisk vendt til det værst tænkelige.

Corona-krisen kræver nemlig sit første store offer på den københavnske restaurant-scene.

Koncernen bag Kadeau-restauranterne har nemlig begæret konkurs. Det skriver Finans tirsdag morgen.

“Vi har været nødsaget til at kaste håndklædet i ringen og begære os selv konkurs. Den her krise (coronakrisen, red.) har ramt os på det værst tænkelige tidspunkt,” siger direktør Magnus Klein Kofoed til Finans.

Likviditet var i bund

Han begrunder det blandt andet med, at vinteren var hård ved restauranternes omsætning, så man var helt i bund på likviditeten.

Ifølge Finans har Kadeau-koncernen kæmpet med millionunderskud de seneste år, og de har bl.a. Lukas Forchhammer, forsanger i Lukas Graham, med i ejerkredsen.

Men lige nu er det ikke meget værd, da Corona-krisen er for uoverskuelig.