Tilmeld dig MigogKbh Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Iværksætter til iværksætter: Har du tænkt på at investere?

Af Martin Jørgensen

Innovation, netværk, åbne kontorlandskaber, overflod af inspiration. Danmark har det hele, når det kommer til at starte virksomhed. Men hvordan får man virksomheden til at overleve? Skal man sætte sine penge i større lokaler – eller i stedet investere dem i aktier eller kryptovaluta?

 

Danmark og iværksætteri er to ting, der mere og mere går hånd i hånd. Turister kender danskerne for deres innovative måde at tænke på, deres unikke koncepter og deres sans for design og kreativitet. Iværksættere er ikke længere et fåtal blandt danskere og iværksætterne bliver yngre og yngre.

Skal iværksætteri på skoleskemaet? Måske. Det er i hvert fald et spørgsmål, der er blevet vendt og drejet flere gange end det kan tælles på to hænder. Men hvis iværksætteri kommer på skoleskemaet, bør man så ikke også undervise fremtidens generationer i forretningsøkonomi? – Og hvad med investering?

Flere og flere co-working spaces dukker op. Yngre kontormiljøer, der mikser alt fra tech-virksomheder med spiritus-abonnementstjenester. Inspiration må ingen ende tage. Alt hvad du skal bruge for at starte en virksomhed efterhånden, er en idé og evnen til at købe et CVR-nummer. Netværket er der rig mulighed for at dyrke.

 

Hvad skal der til for at blive succesfuld

Desværre skal der lidt mere til før en virksomhed går hen og bliver en succes. Der skal naturligvis et godt koncept til, det rette team, en god mængde talent – eller et stjernespækket netværk – og så selvfølgelig økonomi. Sidstnævnte er formentlig det, der typisk holder den kreative humanist fra at sparke gang i virksomheden. Vi kan ikke alle gøre os i tal og bogholderi, så kan vi så meget andet. Men økonomien kan være afgørende!

Heldigvis er det i dag blevet endnu nemmere at opsøge den viden, der skal til, før du tør springe ud i at starte virksomhed. Måske er dette også årsag til at vi blandt andet i 2018 så en masse nye start-ups, særligt på i det Københavnske forum. En stor del af disse start-ups bygger på teknologi men mange af dem, kan også takke den kulinariske industri. Det spænder bredt blandt de danske virksomheder.

Er du først i gang med din virksomhed, så kan du begynde at tænke langsigtet. Det er det, der skal til for at virksomheden kan overleve længe nok, til måske at komme i betragtning til den internationale scene.

 

Hvad skal man gøre af overskuddet

Når en virksomhed oplever økonomisk vækst, kan det være en god idé at lave en investering. Det kan eksempelvis være på det klassiske børsmarked, det kan være i en anden lovende virksomhed eller det kan være i de efterspurgte kryptovaluta.

I takt med digitaliseringen er det blevet endnu nemmere at investere sine penge, direkte fra laptop’en, ipad’en eller sågar smartphonen. Du har garanteret hørt om Bitcoin og Ethereum før, men måske har du aldrig tænkt på det, som en mulig investering for din virksomhed. 2019 kunne dog godt blive året, hvor netop den tanke skal få ben at gå på. Kryptovaluta oplever nemlig endnu engang medvind. Køb Ethereum her og gør dig en god investering.

Med kryptovaluta har din virksomhed mulighed for et relativt hurtigt afkast, som efterfølgende kan geninvesteres i nye digitale valuta eller i nye medarbejdere, produktionsapparat eller andet, der kan være med til at øge værdien af din virksomhed. Det kan være væsentlig nemmere at rejse kapital den vej igennem, frem for at søge efter fonde eller optage lån med ekstremt dyre renter. Du skal selvfølgelig blot huske på den risiko, der altid vil være ved investeringer.