Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Karaoke, sake-smagning og udklædning: Japansk festival indtager København

Af Camilla Lützhøft Stahlschmidt
Foto: PR
Foto: PR

Er du vild med japansk popkultur, anime, manga og cosplay?

Så kan du hænge ud med omkring 4000 ligesindede i weekenden 16. til 18. februar.

Disse dage rykker festivalen J-Popcon ind i Øksnehallen igen og danner et fristed for alle, som dyrker Japan og landets popkultur.

J-Popcon fandt første gang sted i 2000, og festivalen har siden vokset sig større og er i dag et sandt mekka for såvel garvede entusiaster som nysgerrige nybegyndere.

Lige som tidligere år byder J-Popcon denne gang velkommen til særlige gæster, som du har mulighed for at opleve i løbet af de tre dage.

Fra Dallas, Texas kommer eksempelvis stemmeskuespilleren James Cheek, der har lagt stemme til flere populære serier som “Heaven Official’s Blessing” og “One Piece” samt arbejdet på hitserier som den vikingeinspirerede “Vinland Saga”.

Foto: PR

James Cheek står i løbet af festivalen for både paneler, Q&As og events, hvor alt fra diversitet og dubbing-industrien til stemmeskuespillet kommer i fokus.

I forlængelse af dette har J-Popcon også inviteret et par danske stemmeskuespillere, nemlig Jan Tellefsen og Ann Hjort, som har lagt danske stemmer til serier som “Dragon Ball” og “Pokémon”.

Koncert, spil og meget mere

J-Popcon har også noget for de musikinteresserede, for Stig Rossen gæster hovedscenen for at give koncert.

Den danske skuespiller og sanger er kendt for hovedroller i hitmusicals som “Les Misérables”, “Atlantis” og “Chess”, men når det kommer til popkulturen, kender mange entusiaster ham fra film som “Mulan”, “Tarzan” og “Bjørnebrødre”.

Spil er også en stor del af japansk popkultur, og derfor byder J-Popcon selvfølgelig også på noget inden for denne genre.

I et stort Game Room kan man prøve de nyeste konsolspil, klassiske retrospil og dansemåtter samt deltage i konkurrencer.

Her kigger både udenlandske og danske spilnavne som blandt andre britiske Spag og danske ThaRixer forbi.

Som noget særligt er midten af Øksnehallen denne gang omdannet til et område, hvor man kan møde kunstnere og forhandlere.

I den såkaldte Artist Alley kan man opleve tegnere, illustratorer og håndværksentusiaster fra både ind- og udland, og de står klar til at sælge deres kreationer.

Ovre i Dealer Room kan man finde alt fra den helt bestemte manga eller anime, man går og drømmer om, til nuttede plysdyr og japansk merchandise.

Fascinerende udklædninger

Til J-Popcon vil du opleve, at mange besøgende kommer udklædt, fordi de dyrker cosplay.

Cosplay er en sport og hobby, hvor udøverne kreerer og ifører sig imponerende kostumer, der er kopier af bestemte karakterer fra deres yndlingsspil, -anime eller -mangaserie.

Foto: PR

Der er derfor garanti for fascinerende outfits og kostumer, og under J-Popcon afholdes endda Danish Cosplay Championship, som er den danske kvalifikationsrunde til store internationale konkurrencer.

For de mange cosplay-entusiaster har arrangørerne sørget for at invitere spændende cosplaygæster – nemlig Kizuki fra England, Faroni fra Finland, Marugitto fra Sverige og Nordballe, Hiccup the Derp og Ironic Superhero fra Danmark. 

Besøger du J-Popcon kan du desuden give den gas med karaoke, komme til sake-smagning, drikke øl i loungen, spille brætspil, læse manga og gå på opdagelse i en række madboder, som blandt andet sælger japansk karry og bubble tea.

Prisen for en dagsbillet ligger mellem 349 kroner og 449 kroner. Der kan også købes en weekendbillet, hvis du vil besøge festivalen alle tre dage.

Har du familien med, kan I købe en særlig familiebillet.

Læs mere om J-Popcon og find billetter her.

Hvad: J-Popcon
Hvor: Øksnehallen, Halmtorvet 11, København V
Hvornår: 16. til 18. februar 2024

Del artikel

Andre læser også