MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Jesper Marcussen: Jeg har fundet ud af hvor dårlig jeg var til at lave mad

Af Rasmus Kramer Schou
Tilbage i køkkenet. Køkkenchef Rasmus Oubæk bliver her betjent af Maisons nye tjener, Jesper Marcussen. Foto Rasmus Kramer Schou
Tilbage i køkkenet. Køkkenchef Rasmus Oubæk bliver her betjent af Maisons nye tjener, Jesper Marcussen. Foto Rasmus Kramer Schou

Restauranterne er lukkede, men hvad laver kokkene og tjenerne så?

MigOgKbh har taget en snak med et par kendte ansigter i den københavnske madbranche.

I dag Jesper Marcussen, ejer Pluto, Gorilla, Retour, Barabba og Maison – på sidstnævnte er den tjeneruddannede Jesper selv på gulvet.

Læs også: Kendt makkerpar går old-school og åbner Maison som legendarisk restaurant

Hej Jesper, hvad laver du?
“Jeg passer børn. Jeg er blevet hard-core far. Konen arbejder hjemmefra og har travlt, så jeg er hjemmegående med 4 børn nu.”

“Det er sgu fuldtidsarbejde, fandt jeg ud af. Til gengæld har jeg også fundet ro til at være i det, efter det første panikanfald ligesom har lagt sig.”

“Jeg er af natur en rastløs mand, men jeg har faktisk lært at være i det. Selvfølgelig ville jeg som alle andre gerne have, at alt var normalt, men når nu det absolut ikke kan være anderledes, så er jeg trods alt faktisk glad for situationen.”

“Fra formiddag og til sen eftermiddag, der er jeg fuldtidsfar, og så har jeg lige et break, hvor det er mig-tig.  Der snakker jeg lige med bogholderen, og ringer rundt til alle vores ledere på restauranterne der keder sig.”

Læs også: CORONA-GUIDE: De her lokale restauranter tilbyder nu takeaway

Har lært at lave sauce
“Kokke og tjenere er et folkefærd, der er vant til at knokle fuld tryk hver dag, så det kribler i dem for at komme igang igen. Jeg kan også se, at flere laver Instagram live hjemmefra køkkenet bare for at lave et eller andet. De savner virkelig faget.”

“Og så laver jeg jo selv mad, men har også fundet ud af, hvor dårlig jeg egentlig var til det.”

“Jeg plejede jo gerne lige at låne lidt sauce i køkkenerne og tage med hjem. Men alle vores kokkene er sendt hjem, så jeg er tvunget til at lave det fra bunden. Og nu er jeg sgu blevet helt god.”

Læs også: Opråb: Støt restauranterne på de her 4 måder

Da Corona ramte
“Jeg sad herhjemme onsdag aften og så pressemødet live. Det var sgu lidt et chok. Men jeg ringede med det samme ind til vores restauranter og sagde, de selvfølgelig skulle lave service færdig, men også forberede os på, at vi nok ikke åbnede igen om torsdagen.

“Mette Frederiksen tvangslukkede os ikke i starten, men vi valgte at lukke alle 7 restauranter ned. Jeg kunne mærke, det var den vej, det ville gå alligevel.”

“Vi fulgte, hvad der skete i Italien, og snakkede meget med Riccardo på Barabba, der jo fortalte os, at det var helt slemt. Vi ville gerne være et sundhedseksempel, så selvom beslutningen var kæmpe stor, så var den faktisk ikke så svær.”

Læs også: Weekendfråderen: Smørbøffen er takeaway og til under halv pris

Ravioli med flydende parmesan hos Barabba. PR Foto

Seje ansatte
“Vores ansatte har virkelig forståelse for det, de har været så seje igennem alt det her. Og vi vidste jo ikke hvor længe, vi skulle holde lukket og hjælpepakkerne var heller ikke på plads.”

“Nu er vi lukket til og med 10. maj. Restauranter er nok sidste led i fødekæden, der bliver åbnet op, og det har de nok et godt sundhedsfagligt belæg for. Hvis først statsministeren siger vi skal lukke ned, så må man hellere følge trop. Jeg synes helt generelt, at regeringen har klaret denne her krise virkelig godt.”

“Jeg er faktisk også forholdsvis optimistisk. Danmark har rimelig godt styr på det, og det gør mig rolig.”

Læs også: La Glace redder den søde tand: Kører Cake-away i påsken

Nye tiltag klar
“Nu har man så tid til ligesom at gennemtænke det hele. Vi har for eksempel kun aftenrestauranter, måske vi skal udvide med at holde åbent hele dagen på Pluto og Maison. Det skal også kunne betale sig.

“Men er du gal, jeg savner gæstekontakten. Jeg savner det sociale, stamgæsteknuckles, men får vanvittig mange sms’er fra stamgæster, der også savner os, og ikke har glemt os. Så bliver man sgu lidt glad.”

Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram