Helt nyt koncept rammer København: Nu kan du få de fedeste el-cykler billigt med JOOLL

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den netop overståede valgkamp havde et stort fokus på den grønne omstilling, og der er bred politisk opbakning om, at Danmark skal reducere mængden af drivhusgasser betragteligt.

Hvis de mål overhovedet skal være realistiske, kræver det innovation og tiltag, som den almindelige dansker kan forstå og ikke mindst bruge i hverdagen.

Det mener skaberne bag det helt nye koncept JOOLL, at de har fundet en af løsningerne på.

Lækre elektriske cykler til en skarp pris

Fri bil er et velkendt koncept i Danmark, hvor en medarbejder får stillet en bil til rådighed af arbejdsgiveren til gengæld for en beskatning.

JOOLL er som de første klar med konceptet: ”Fri cykel som fri bil”, hvor den ansatte kan spare op mod 60 % af prisen på de lækreste og bedste el-cykler på markedet. Det er netop rullet ud i hele landet inklusiv her i København.

”Vi synes selv, at vi har skabt verdens bedste og grønneste personalegode,” fortæller Anders Torp, som står bag JOOLL sammen med Anders Westergaard.

Den enkelte medarbejder skal ikke have penge op af lommen, når cyklen bestilles. Man bliver i stedet beskattet af værdien af cyklen, som man kender det fra fri bil, mens arbejdsgiveren leaser cyklen af JOOLL.

Når der er gået 36 måneder, kan man bytte sin JOOLL til en helt ny.

”JOOLL er inklusiv fuld forsikring og service, så man skal hverken bekymre sig, hvis cyklen bliver stjålet, eller hvis der skulle være en fejl på cyklen,” forklarer Anders Westergaard.

Man kan vælge mellem cykler i kategorierne: Design, Komfort, Sport og Ladcykler.

 

Færre sygedage og et lavere stressniveau

Firmabiler har traditionelt set været for de få, men en cykel er en billigere løsning for både medarbejder og arbejdsgiver.

”Udover en grøn profil for virksomheden og medarbejdere, der ankommer til tiden, er det også bevist, at en daglig cykeltur giver et lavere stress-niveau og ikke mindst forbedrer sundheden, som på sigt kan betyde langt færre sygedage,” siger Anders Torp.

Fra sort til grøn tankegang

Ideen til JOOLL opstod, da Anders Westergaard var på udkig efter et nyt job.

I den forbindelse var han kommet frem til, at familiens behov i en storby sagtens kunne klares af en elektrisk ladcykel, og at en bil tværtimod ville gøre familiens daglige gøremål mere besværlige.

”Jeg synes det var helt sort, at der ikke fandtes et koncept som JOOLL, hvor jeg kunne slippe for en konstant udskrivning på cyklen, samtidig med arbejdsgiveren kunne få en fordelagtig leasing-aftale inklusiv forsikring og service,” fortæller Anders Westergaard.

Medstifter af JOOLL Anders Torp på en af de fede cykler i konceptet

Anders Torp har i mange år været arbejdsgiver, og jo mere de to venner diskuterede problemstillingen, jo mere blev de overbevist om, at de skulle gå videre med ideen til JOOLL.

”Det er en no-brainer for arbejdsgiveren, i forhold til hvad man ellers bruger på personalegoder som kaffe, internet, mobil, frugt, aviser, frokostordning osv.

JOOL har en kæmpe værdi for både pengepung, klima, humør, helbred og ikke mindst den yderst sparsomme tid.”

Det skal være federe at cykle

Udover de klare økonomiske og klimamæssige fordele handler JOOLL i høj grad også om bekvemmelighed og komfort.

”Vores mål er også, at danskerne skal cykle bedre. Det skal være en fed oplevelse at cykle, og derfor har vi også valgt de lækreste og ikke mindst sikreste cykler på markedet,” siger Anders Torp.

Den samlede oplevelse er også grunden til, at man kun tilbyder elektriske cykler.

”Det skal være behageligt at bruge cyklen, så du eksempelvis ikke ankommer til et vigtigt møde i en svedig skjorte.

Men du får stadig motion, selvom det er på el. Statistikker viser nemlig, at du ikke kun bruger cyklen fra A til B, når den kører på el. Du bruger den også til indkøb, til familiebesøg eller når du skal ned på havnen og have en kold øl,” siger Anders Westergaard.

”Mange af mine tidligere bilture er nu på en JOOLL, fordi jeg nyder det. Det er mere bekvemt, ser godt ud, og så er jeg jo langt hurtigere fremme – uden sved på panden, og uden problemer med at finde en parkeringsplads,” supplerer Anders Torp.

Den mest forfriskende idé i 50 år

Og det er ikke kun stifterne bag, der er begejstrede.

Anders og Anders har rejst Europa tyndt for at finde de bedste cykler inden for alle kategorier, og de har kun fået positive tilbagemeldinger fra folk i branchen.

”Direktøren for en af Europas største cykelmærker kaldte eksempelvis idéen for den mest forfriskende idé i de seneste 50 år.

Der er ingen tvivl om, at JOOLL kan ændre måden vi transporterer os på, og vi er sikre på, at det også et koncept, som udlandet meget snart skal stifte bekendtskab med,” siger Anders Torp.

Synes du også JOOLL lyder som en forfriskende idé, kan du finde meget mere info her.

Autentisk streetfood med nye madboder: Broens Gadekøkken genåbner d. 5. juni

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto Broens Gadekøkken Facebook
Foto Broens Gadekøkken Facebook

Snart bliver det sommer i København, og vi kan formentlig alle sammen se frem til at holde ferien herhjemme.

Heldigvis har Broens Gadekøkken annonceret deres åbningsdato, og det bliver både med helt nye madboder og gamle kendinge

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

Kulinarisk gensyn og nye bekendtskaber

Du kan glæde dig til et herligt kulinarisk gensyn med mange velkendte navne samt til at smage gaderetter fra tre nye køkkener på Broens Gadekøkken.

Selvom der vil være nogle nye tiltag at følge, så skruer de helt op for hyggen, stemningen og den gode smag ved Inderhavnen.

Smag på de gode sager fra gamle kendinge som Mak-Cik by IBU, Gasoline Grill og Haddock’s Fish & Chips.

Som en nyhed kan du kaste dig ud i det græske køkken, som det bl.a. opleves i Go’ Morgen Danmark – nu på Broens Gadekøkken.

Læs også Kan Noma lave en snasket burger?: Gastromand har testet Nomas nye vin- og burgerbar

Haddock’s Fish & Chips Foto Broens Gadekøkken Facebook

Græske Gyros

Efter 17 år i Danmark med en strålende konditorkarriere, på nogle af landets bedste hoteller og en michelin-stjernet restaurant, vender Nikolas Strangas tilbage til de græske rødder med hans nye gadekøkken, OPA.

Og de lover græsk street food, når det er bedst.

Med et imponerende CV fra dessertverden, der bl.a. tæller Era Ora, egen dessertbog, dommer i TV2s dessertdyst Sukkertoppen, Go’ Morgen Danmark og senest dommer i den græske udgave af Bake Off, kaster han sig nu over gadekøkkenet med græsk street food i hovedrollen.

Alt på menuen – fra udskæringer til brød og grønt – er økologisk og toppet med cremet tzatziki lavet på hans bedstemors opskrift og masser af kærlighed.

Læs også Genbrugsguld til børnefamilier: Familien Agger åbner butik i Hovedstaden

OPA Foto Broens Gadekøkken Facebook

Når Broens Gadekøkken åbner d. 5. juni vil du både kunne smage gyros med tre forskellig slags fyld samt klassiske middelhavssnacks som oliven, tzatziki og hummus.

OPA er blot ét af tre nye gadekøkkener på Broens Gadekøkken. De to sidste er endnu ikke offentliggjort.

Hvad: Broens Gadekøkken genåbner
Hvor: Ved Inderhavnen
Hvornår: 5. juni 2020

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Brunch til 65 kr.: Ny Pop Up restaurant støtter dyrene i ZOO

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Foto ZOO Facebook
Foto ZOO Facebook

Det er en uge siden, at restauranter, caféer og barer måtte åbne igen, og i weekenden måtte ZOO også endelig slå dørene op.

På trods af mange, gavmilde Mobile Pay donationer har de haft nogle hårde måneder, og derfor har deres restauratør, Madkastellet, i samarbejde med chefkokken, Casper Sobczyk, udviklet en pop-up restaurant, hvor 14% af omsætningen doneres til ZOOs arbejde med dyr og naturbevarelse.

Læs også Helt vildt: Den Blå Planet har fået donationer for over 2 mio. kr. på få dage

Foto ZOO Facebook

Indgang fra gaden

Til daglig driver Madkastellet tre populære spisesteder i ZOO: Bistro panpan, Spisehuset FOLK og Café Botanika.

Med den nye pop-up restaurant kan du se frem til brunch fra 65 kroner og børnebrunch til 55 kroner eller treretters middag til 250 kroner (børn 85 kroner).

Prøv bl.a. varmrøget islandsk bæredygtig laks, langtidstilberedt grisebryst eller smørbøf med økologiske fritter og bearnaise.

Til brunch går de klassisk til værks med bl.a. surdejsbrød, vesterhavsost, røget skinke fra Nørre Søby-slagteren og yoghurt med hjemmelavet granola.

Her er også mulighed for ekstra tilvalg i form af amerikanske pandekager, cremet røræg og meget, meget mere.

Og jo mere du spiser og drikker, jo mere støtter du ZOOs dyr.

Læs også Klar til sommer i København: Reffen afslører åbningsdato

God mad på vej i ZOO. PR Foto

Indgangen til restauranten ligger ud mod Roskildevej, og gæsterne kommer derfor ikke ind i selve ZOO og skal således heller ikke betale entré.

Pop-up-restauranten er naturligvis indrettet helt i tråd med myndighedernes Corona-retningslinjer og -forholdsregler i forhold til restaurantdrift.

Hvad: Pop-up restaurant ved ZOO
Hvor: Roskildevej 34, 2000 Frederiksberg
Hvordan: Book bord her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Ny måde at gå på restaurant: København får 12 nye drivhus-restauranter

Skrevet af: Mathilde Mågård Hansen
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.
Projektet 'Serres Séparées' i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

Inspireret af Amsterdam får København 12 helt nye drivhusrestauranter.

De kommer til at ligge ved henholdvis Skuespilhuset og Meyers Deli på Gammel Kongevej, og du kan selv vælge mellem fine dining eller delimad.

Læs også Overraskelse under jorden: Sjældent fund af menneskeknogler ved museumsbyggeri

Inspireret af Amsterdam

Inspirationen til de nye drivhusrestauranter kommer fra Amsterdam, og i København er de et samarbejde mellem Meyers og Juliana Drivhuse.

“Selvom mange restauranter er begyndt at åbne igen, heriblandt flere af vore egne, har vi haft lyst til at lege lidt med konventionerne.

Det store spørgsmål efter coronakrisen er, om vi bare skal lave ’business as usual’?

Indtil vi finder svaret, prøver vi kræfter med anderledes madoplevelser, som taler direkte ind i sin tid,” siger forretningschef for Meyers Venues, Marie Egede, i en pressemeddelelse.

Kunne ikke sige nej

Husene kommer til dels til at fungere som en tryghed til at spise ude efter Covid-19 men også som et humoristisk indslag til hele situationen.

Husene leveres af den danske drivhusfabrikant Juliana Drivhuse, som – trods stor travlhed med at levere løsninger til corona-hjemsendte og driftige, danske haveejere – ikke kunne sige nej til idéen:

”Vi har igennem mange år set en udvikling, hvor drivhusets funktionalitet er bredt ud til andre formål end blot dyrkning af tomater og agurker.

Det er fantastisk at se, hvordan drivhuset nu kan fungere som en restaurant,” udtaler Nikolaj Stærmose, der er ejer og tredje generation hos Juliana Drivhuse, i pressemeddelelsen.

Læs også Hypet pop-up-frokost: Danmarks hemmelige smørrebrødsdronning rammer Skuespilhuset

Projektet ‘Serres Séparées’ i Amsterdam. Bragt med tilladelse fra Mediamatic. Foto: Willem Velthoven.

To forskellige koncepter

Udover de to drivhusrestauranter kommer til at ligge forskellige steder kommer de også til at have forskellige madkoncepter.

Ved Skuespilhuset bliver det den tidligere køkkenchef på Kadeau-lillesøsteren, Roxie, der serverer en 5-retters menu til frokost og en 6-retters menu aften.

”Hvis ikke vi bruger de seneste måneders krise som et afsæt til at tænke over at spise mere lokalt og sæsonnært, er vi selv med til at kaste en altødelæggende sten mod det glashus, vi alle sammen skal bo og spise i fremover,” siger Anika Madsen i samme pressemeddelelse.

Anika Madsen skal også senere på året skal stå i spidsen for Meyers store satsning med et traktørsted i den historiske Fasangården midt i Frederiksberg Have.

På Gammel Kongevej ved Meyers Deli bliver der serveret det normale á la carte-udvalg fra kl. 9 om morgenen og helt indtil aftensmad.

Hvad: Drivhusrestauranter med fine dining eller delimad
Hvor: Ved Skuespilhuset og ved Meyers Deli på Gammel Kongevej
Hvornår: Glashusene ved Skuespilhuset åbner til frokost fredag d. 29. maj og ved Meyers Deli lørdag aften d. 30. maj
Hvor meget: En 5-retters menu ved Skuespilhuset skabt af Anika Madsen koster 395 kr. til frokost, mens en 6-retters menu koster 595 kr. til aften. Meyers Deli fører også deres sædvanlige menu og à la carte-priser

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram