ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Salget åbner i morgen: Reserver plads til Jul i Tivoli

Af Mathilde Mågård Hansen
Jul i Tivoli 2016. Svingkarussellen og Hjertetræet
Jul i Tivoli 2016. Svingkarussellen og Hjertetræet

Så er det i morgen, at du skal sidde klar ved tasterne, hvis du vil reservere plads til Jul i Tivoli.

Som noget helt nyt i år skal alle gæster nemlig reservere plads inden deres besøg, og på blot 12 dage er Tivoli forvandlet fra Halloween til jul.

Fredag d. 13. november åbner Tivoli så for løjerne med bl.a. helt ny scenografi, et kæmpe svævende lyshjerte, 10 tons grans og i alt 3 km guirlande.

Jul i Tivoli 2018. Stemning Hovedbanegårdsalléen Jul Aften

Tivoli åbner julesæsonen med kæmpe svævende lyshjerte fredag

Hvem kan sige sig fri for behov for lidt kærlighed, varme og ekstra glæde i denne tid, som for mange kan være fyldt med afsavn.

Derfor er det ikke tilfældigt, at Tivolis tema for julesæsonen 2020 bliver Hjerternes Fest.

Et tema, der bliver slået fast med den mest avancerede Tivoli lysinstallation nogensinde – et kæmpestort lysende rødt hjerte på himlen over Glassalen, som et symbol på sammenhold.

Der er under Jul i Tivoli fokus på det gode samvær med afstand til hinanden, når Rådhusklokkerne ringer julesæsonen ind.

Som noget nyt skal alle gæster reservere plads for at få adgang, og der bliver indsat ekstra personale foran Tivolis indgange for at undgå trængsel.

Gæsterne opfordres til at planlægge deres besøg søndag til torsdag, så de undgår at stimle sammen på fx lørdage i den 82.000 m2 store forlystelseshave.

For at sprede gæsterne inde i Tivoli flytter bl.a. Julemanden væk fra Pantomimeteatret og flere og nye jule-og lysopsætninger bliver placeret rundt om Tivoli-Søen.

”Vi ved godt, det bliver en anderledes forberedelse for vores gæster, at de nu skal reservere tid i forvejen, når de vil i Tivoli. Men det er nødvendigt for os at træffe disse forholdsregler.

Vi håber, at gæsterne vil hjælpe os med at holde afstand og udvise tålmodighed, så vi sammen kommer igennem julesæsonen til fælles glæde.

Vi tror også, at flere gæster helt af sig selv planlægger deres besøg uden om de traditionelle december dage, og så har vi i julesæsonen gjort os umage med at fordele mange aktiviteter ude i det fri i haveanlægget,” siger Tivolis direktør, Susanne Mørch Koch.

Foto PR

Over tre meter højt glødende hjerte

Udover hjertet på himlen, finder man også et 3,5 meter højt, glødende hjerte ved Nimb, samt en projektion med levende billeder af en gammeldags juleby.

Her kan gæsterne følge med, når bageren, frisøren og urmageren pynter op til jul på Nimbs facade.

Årets lysdesign også tænkt ind i, hvordan man bedst muligt kan sprede folk godt rundt i haveanlægget, og derfor kan man blandt andet finde det største træ i Boulevardhaven pakket ind i frostklart og vinterhvidt lys, som med sikkerhed vil lede tankerne hen til en vis is-skydende sneprinsesse.

”I vores forhastede hverdag er tiden knap til at være sammen. Derfor byder julesæsonen i år på Hjerternes Fest, den fest som alle gerne vil med til.

Hvor man er sammen med familien, venner eller kollegaerne og holder traditionen i hævd.

Vi har brugt meget tid på at skabe nye sets og fornyet traditionen med hjertevarme. For os gælder det om, at man som gæst får den særlige følsomme fornemmelse, hvor du næsten svæver på en sky,” siger Tivolis design director siger, Jacob Helenius, om årets tema.

Fra flæskesteg til juledesserter

Selvom julen i år på mange måder vil være anderledes, er der nogle ting, som altid vil være de samme.

Også i år vil man på Plænen kunne mærke julestemningen, hvor man under Møllen kan nyde flæskestegs-sandwich, mens man i Tivolis kaffebar kan holde varmen med enten en snueknuser med frisk citron og mynte eller den tyske klassiker, Feuerzangebowle, en Tivoli-gløgg med både Stroh rom og ild i.

Til den søde tand er der både de klassiske æbleskiver i Vaffelbageriet, lækre Honningkagehjerter, gæsterne selv kan dekorere i Jubilæumshaven, for ikke at glemme Cakenhagens mange klassiske juledesserter og kager.

Juledessert. Brdr. Price Tivoli Foto Rasmus Kramer Schou

Nyt juleshow, Burhan G og juleklassikere erstatter juleballetten Nøddeknækkeren

Pga. Covid-19 har Tivoli været nødt til at aflyse balletten Nøddeknækkeren.

I stedet vil det i år være muligt at opleve Tivoli Copenhagen Phil spille både Händels Messias, Juleoratoriet, samt to nytårskoncerter, og ikke mindst den nye store satsning, Tivolis Juleshow.

Det er også lykkedes at sikre Burhan G, der optræder i Koncertsalen akkompagneret af Danmarks Underholdningsorkester den 21. og 22. december.

Og som noget nyt holder Tivoli to gallakoncerter i anledning af Nytårsaften.

Samtidig er der et gratis tilbud til Havens gæster, hvor man mellem den 2. og 8 december kan høre et stort messingensemble fra Tivoli Copenhagen Phil, der under ledelse af basunisten Ian Bousfield spiller julede og stemningsfyldte messingklange.

Foto PR

Covid-19 initiativer for Jul i Tivoli

  • Alle gæster skal reservere plads, inden de besøger Tivoli
  • Ekstra personale er sat ind ved indgangene for at sørge for, at folk ikke stimler sammen udenfor
  • Der er spritstationer vigtige steder, afstandsmarkeringer, skiltning om brug af mundbind og smitte|stop app samt markeringer ved kritiske kontaktpunkter
  • Ensretning af stier i Tivoli
  • Julemanden er flyttet til H.C. Andersen Slottet, og man skal booke plads i en virtuel kø for at besøge ham
  • Tivoli er klar til at lukke portene, hvis det bliver vurderet nødvendigt

 

Hvad: Jul i Tivoli åbner, hvor gæster skal reservere plads på forhånd
Hvor: Tivoli København
Hvornår: Jul i Tivoli strækker sig ‪fra d. 13. november kl. 11 til og med 3. januar 2021, hvor de fleste aktiviteter foregår i det fri. Der åbnes for bestilling af billet-reservationer tirsdag den 10. november.
Hvordan: Læs mere om Jul i Tivoli her

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også