Jul på Byens Kro: Hvem er klar til dødsgløgg med finsprit

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Byens Kro Dødsgløgg København PR Foto
Byens Kro Dødsgløgg København PR Foto

Glem lunken rødvin med rosiner og mandelsplinter.

Nej, gløgg er for nisser.

Dødsgløgg er for dem, der mener det alvorligt.

Igen i år kan man få sig en ordentlig redwood-kæp i juleøret. De fire søndage i advent serverer Byens Kro nemlig en hardcore udgave af den klassiske juledrik.

Læs også: Guide: Her er der hyggelig varm pejs i København

Gammelt brændevinsbrænderi
Byens Kro i Møntergade er magisk på sin helt egen måde. Her bliver hverken serveret mojitos, og generelt ikke givet en fuck om særlig meget.

Men Byens Kro er et brunt værtshus, så fint som de kommer. Smadret, levet og brugt. Hvor bartenderen kan røverhistorier og med ægte kunst på væggene.

Byens Kro startede faktisk helt tilbage som brændevinsbrænderi i 1783 og har været værthus lige siden.

Læs også:Guide: Her får du den gode stegt flæsk med persillesovs i København

Byens Kro Dødsgløgg København PR Foto

Skønheden og udyret
Facaden er ikonisk i det københavnske bybillede.

Gul og fuldkommen overtagget – og om sommeren med den smukkeste lyserøde rosenbusk til venstre for døren – for ligesom at understrege symbolikken om at det smukke sagtens kan findes i det upolerede.

Hvert år producerer ejeren af Byens Kro, Ralf Simon Larsen, sin egen rebelske gløgg – den såkaldte dødsgløgg, som nærmest er blevet kult.

Læs også: Det skal prøves: Så er der champagne-bingo i København

Byens Kro Dødsgløgg København PR Foto

96 procent julehumør
Normalt er rødvin hovedingrediensen i gløgg, men ikke her.

Ralf går nemlig lidt mere hårdt til værks.

Han sætter mandler og rosiner i 50% cognac og 50% finsprit i et år.

Og hvis du ikke lige er retsmediciner eller rengøringsassistent og kender finsprit, så er det stille og roligt 96 procent alkohol.

Så er der noget hjemmelavet essens og alle disse herligheder bliver toppet op med god portvin.

Skål og go’ jul.

Læs også: Helt genial kombi: Kom med til øl-yoga

Hvad: Dødsgløgg
Hvor: Byens Kro, Møntergade 8
Hvornår: Søndag 1., 8., 15. og 22. december kl. 14-02

Læs også: Ny skøjtebane åbner i hjertet af København

Gordon Ramseys tidligere køkkenchef hyper dansk burger

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Gasoline Grill Burger. Foto: @sean__conwell
Gasoline Grill Burger. Foto: @sean__conwell

København er verdensklasse. Fra den ene ende til den anden.

Vi har gourmetrestauranterne, og vi har burgerne.

Det sprang helt i luften for et par år siden, da Gasoline Grill røg på listen som en af verdens bedste burgere.

Nu får den velsmagende bøf-i-bolle endnu en tur på grillen med masser af ros.

Læs også: Vores bud på toppen: Her er Københavns 12 bedste burgere

Foto: Gasoline Grill Facebook

3 Michelinstjerner spiser dansk burger

Verdens største erhvervsmedie, Bloomberg, har spurgt de gastronomiske verdensstjerner, hvor deres favoritburger serveres.

Og den nordirske køkkenchef, Clare Smyth, har peget direkte på Gasoline Grill.

Hun er tidligere køkkenchef hos Gordon Ramsey og den første og eneste kvinde i UK, der har opnået 3 Michelinstjerner.

I 2017 åbnede hun sin egen restaurant i London, Core, og den blev straks belønnet med 2 Michelinstjerner.

Køkkenchefen hos Kødbyens Fiskebar er engelske Jamie Lee, og han er enig med Clare Smyth. Han nævner også Gasoline Grill som sin favorit.

Den danske burgerkæde er den eneste fra Skandinavien, der har klaret cuttet til Bloombergs liste.

Se hele listen lige her.

Hvad: Gasoline Grill
Hvordan: Læs mere lige her

Læs også: Københavnsk sted i Top 5: Her er Danmarks bedste bøfsandwich

Landsholds-konditor laver vild Afternoon Tea på Møllen

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
kage kagebord afternoon Foto: Rasmus Kramer Schou
kage kagebord afternoon Foto: Rasmus Kramer Schou

Lola på Christianshavn er ret speciel.

Ud over at være en virkelig god restaurant under ledelse af køkkenchef og stjernekok Kamilla Seidler, så er Lola også et social-gastronomisk projekt.

De tager nemlig fat i nogle af de mennesker på kanten af arbejdsmarkedet og træner dem i et gastronomisk forløb.

Læs også: Ugens Tip: Restaurant Lola i den gamle mølle er Københavns nye must-visit

Lola Foto: Henrik Thierlein

Dessertdronning

Kokkene ude i køkkenet er en skøn sammenblanding af nationaliteter fra hele verden.

Men også et par danske – blandt andet Line Wolter.

Når hun ikke laver desserter og petit fours på Lola, så er hun en fast del af konditorlandsholdet.

Hun er nemlig en af landets dygtigste dessertkokke.

Det kan man få lov til at smage til fulde lørdag 29. februar og søndag 1. marts kl. 14-17

Hun har fået fuldkommen frit spil til at lave en Lola-udgave af den klassiske britiske Afternoon Tea i de smukke omgivelser på Lille Mølle.

Hun serverer både søde og salte fristelser til den store guldmedalje – og selvfølgelig bobler i glasset.

Læs også: Elefanterne får ny nabo: Kæmpe restaurant og bar bliver epicenter for Carlsberg øl

Hvad: Afternoon Tea på Lola v/ Line Wolter
Hvor: Restaurant Lola, Christianshavns Voldgade 54
Hvornår: Lørdag 29. februar og søndag 1. marts kl. 14-17
Hvor meget: Prisen er 495,- inkl. bobler og the eller kaffe.
Hvordan: Læs mere og book billetter lige her

Læs også: Årets lakridsfestival vokser og rykker til luksusrammer

Indtager historiske Axelborg: Vinspecialistens Vinfestival med mere end 200 smagsoplevelser

Skrevet af: Rasmus Kramer Schou
Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto
Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Vinspecialistens Vinfestival 2020 er et regulært drømmeland for voksne vinkendere.

Verdens bedste producenter har nemlig sendt deres passionerede eksperter til København, så der kan smages og snakkes vin til den helt store guldmedalje.

Når først entréen på 250,- er betalt, så er der fri leg blandt mere end 200 forskellige smageoplevelser af både vin og spiritus.

Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Fransk vin og champagne, italienske druer, spanske smagsbomber, californisk verdensklassevin, portvin og vinho verde fra Portugal eller måske bare Australiens bedste vinhus – det hele er samlet i historiske Axelborg, lige overfor Tivoli.

Med i billetten er et Riedel smageglas (værdi 175,-), som man får med hjem.

Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Vinøse fans vil hurtigt genkende californiske Three Sticks Wines som kommer med toppen af Chardonnay og Pinot Noir fra Sonoma.

Torbreck Vintners, kongen af australsk Shiraz er også på plads, ligesom eksklusive Keuka Lake Vineyards fra New York byder velkommen.

Fra den gamle verden er der både toppen af Rhône fra Domaine le Clos du Caillou og tysk Pinot Noir med et kvindeligt touch fra Chat Sauvage.

Og det er bare et lille udpluk i det kæmpestore program.

Vinspecialistens Vinfestival 9. marts 2020 på Axelborg PR Foto

Der er også særlige events på dagen, man kan tilmelde sig.

Spis f.eks. på NIMB Brasserie før selve arrangementet.

Eller forkæl smagsløgene, når Daniel Otero fra Ximenez-Spinola underholder med sherry og brandy i absolut verdensklasse ved Ximenez-Spinola MasterClass.

Der er også Riedel Glasseminar, hvor man kan smage champagne fra Deutz i verdens bedste glas fra østrigske Riedel.

Hvad: Vinspecialistens Vinfestival 2020
Hvor: Axelborg, Vesterbrogade 4
Hvornår: Mandag d. 9. marts 2020 kl. 18.00 til 21.00
Hvor meget: 250,-
Hvordan: Læs mere lige her