Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Kendte bagerier med i tegneserie: Juno og Hart åbner i Andeby

Af Mathilde Mågård Hansen
Jumo og Sanfransutsko - et udklip af den satiriske hyldest til Københavns nye bagerier, der udkommer i Anders And & Co nummer 47, der har Peter Falktoft som debuttant-forfatter bag. Foto: Egmont Publishing
Jumo og Sanfransutsko - et udklip af den satiriske hyldest til Københavns nye bagerier, der udkommer i Anders And & Co nummer 47, der har Peter Falktoft som debuttant-forfatter bag. Foto: Egmont Publishing

Hypen omkring de dygtige københavnske bagerier vil ingen ende tage.

Nu rykker de nemlig også ind i et Anders And-blad og i Andeby takket være Peter Falktoft.

Du kan læse historien om ”Jumo” og Smart Bageri” i nummeret, der udkommer den 19. november.

Foto PR

Peter Falktoft som Anders And-forfatter

Det var Jumbobøgerne lærte Peter Falktoft at læse, og nu debuterer han selv som Anders And-forfatter.

Sommerferien mellem 4. og 5. klasse transformerede Peter Falktoft fra officielt at være ordblind til at blive en vaskeægte læsehest – takket være et væld af Jumbobøger.

I ”Anders And & Co” (nr. 47), som er på gaden den 19. november, debuterer den kendte radio- og tv-vært som Anders And-forfatter med en satirisk hyldest til hypen omkring de mange nye bagerier i Københavns hovedstad.

I 4. klasse blev Peter Falktoft erklæret ordblind, og han fik at vide, at han var heldig, hvis han kom til at lære blot ét nyt ord om ugen.

Historien slutter dog ikke her, da Falktoft var stor Anders And-fan, og hans far fortalte ham, at han ville købe hver eneste Jumbobog til ham.

På betingelse af, at han forsøgte at læse dem alle sammen selv.

Falktoft gjorde et ihærdigt forsøg, og pludselig slog det klik: Det enestående Anders And-univers åbnede sig op for ham, og da han vendte tilbage til skolen efter sommerferien kunne han læse på samme niveau som resten af klassen.

”Dén episode er måske den vigtigste fra hele min barndom.

Jeg er ikke i tvivl om, at mit liv havde set radikalt anderledes ud, hvis ikke Anders And og resten af Andeby havde lært mig at læse,” forklarer han.

Foto PR

En satirisk hyldest til hypen

Når ”Anders And & Co” (nr. 47), udkommer den 19. november, kan læserne glæde sig til en historie skrevet af Peter Falktoft.

Historien er forfattet sammen med den rutinerede Anders And-forfatter, Sune Troelstrup, og der er tale om en satirisk hyldest til hypen omkring de mange fantastiske bagerier, der på ganske kort tid er dukket op i den danske hovedstad.

Det gælder eksempelvis Juno og Hart Bageri, som i historien hedder ”Jumo” og ”Smart Bageri” – og byen, de har hentet inspiration fra, hedder San Fransutsko.

”Der foregår et våbenkapløb på kvalitetsfronten, og jeg vil næsten vove at påstå, at valget af bager i København har lige så meget at skulle have sagt som dit valg af frisure, taske og sko,” forklarer Falktoft og tilføjer:

”Det er som Roms sidste dage – bare på surdej! Og det skulle selvfølgelig anerkendes i Anders And-regi.”

Du kan læse det nye Anders And-blad fra d. 19. november, og det skal da næsten læses med en croissant fra Juno eller en surdejsbolle fra Hart Bageri.

Bange for at misse nyt om Kbh? Meld dig til MigOgKbhs nyhedsbrev. Kommer hver fredag. Vi lover, det er godt.
Altid nyheder på MigOgKbh Facebook. Lækre billeder på vores Instagram

Del artikel

Andre læser også