MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Jyderne kommer: Nicolai og vennerne er bevæbnet med Ceres og er tyvstartet på pokal-himmelfarten

Af André Bentsen
Otto, Nicolai og Jeppe var de første gæster til pokalfinalen 2024 - cirka 9 timer for tidligt. Foto: André Bentsen
Otto, Nicolai og Jeppe var de første gæster til pokalfinalen 2024 - cirka 9 timer for tidligt. Foto: André Bentsen

Bevæbnet med en ramme Ceres – hver – har Nicolai, Otto og Andreas fundet sig til rette på Fælledparkens gæs-beskidte græstæppe.

Men hverken grøn afføring eller det faktum, at de har været oppe klokken kvart i Grauballemanden for at nå det allerførste og iøvrigt eneste ikke-udsolgte tog til København, kan ødelægge deres humør.

“De skal give den gas i Kjøbenhavnstrup.”

De er svære at forstå, når de snakker. Dels fordi, de er stolte af deres jyske ophav, og dels fordi de første dåser for længst er blevet åbne og tomme.

Der er pokalfinale i København mellem AGF og Silkeborg, men drengene er som de første gæster i Fælledparken kommet et par timer for tidligt.

“Vi skal til midtbyen og gå march med alle de andre senere, men indtil da skal vi sidde og råbe og drikke lidt her, griner de.

De synes selv, at man forbereder sig bedst muligt til en pokalfinale ved at øve alle fansangene, og man må sige, at de har tid nok til at få styr på de helt rigtige slagord.

Klokken 12 går de mange århusianere nemlig march fra Kongens Nytorv – eller Nyertorv, som de siger, ind mod Parken, hvor der traditionen tro altid er pokalfinale på Kristi Himmelfarts Dag.

“Klokken 15 går vi på stadion og giver den gas. Kampen starter klokken 17 og bagefter skal vi være med til at give drengene medaljer på, lover venneflokken, der kalder sig NIcolai, Otto og Jeppe, men vel lige så godt kunne have heddet alt muligt andet.

De er indbegrebet af den danske fankultur, hvor unge mennesker følger deres klub hen over broer og sund på godt og ondt, og de er stolte af det.

“Det der adskiller GF fra de andre 75 procent af danske klubber, er at vi ikke er ny moderne købeklub, men har en lang historie og fede traditioner. Det skal vi ære og være en del af, siger Nicolai.

Det skal du gøre, hvis du møder dem på gaden

Han er ikke helt tilfreds med, at journalisten fra Migogkbh har været så letsindig at løbe sin morgentur i Parken i en gammel Brøndby-trøje, og det gør ikke spotten mindre, at vi forsøger os med en “vi har fundet den i en glemmekasse”-undskyldning, og viser billeder fra dengang vi faktisk sneg os ind på Ceres park med to fotomodeller forklædt i hvidt.

AGF-fans elsker nemlig at hade de andre klubber, ligesom de andre klubber elsker at hade AGF-fans og i dag tromler 50.000 af dem – og en håndfuld Silkeborggensere sammen midt i hovedstaden langt fra hjemmebanerne i Jylland.

Drengene fra GF var ikke tilfredse med at blive interviewet af en BIF-trøje. Foto: André Bentsen

Alligevel vurderer Københavns Politi ikke, at der er fare på færde.

“Vi forventer, det bliver en folkefest, hvor gæsterne kommer og skal hygge sig. Så vi vil være til stede i et passende antal for at sørge for at alle har en god fest, siger Rune Nielsen, der er vicepolitiinspektør i Københavns Politi til DR.

Han understreger, at der ikke er tale om en højrisiko-kamp og drengene i Parken mener da også, at den eneste risiko, københavnerne behøver at forholde sig til, er en stensikker 2-1 sejr til Århus over Silkeborg.

Hvad skal københavnerne gøre for at få det bedste ud af Jeres festdag?

“Find en bar og se noget god fodbold, eller også så bære lidt over med os, når vi går rundt i gaderne, og måske nyde den gode stemning, vi skaber, ” bliver vennerne enige om.

De stiller gladeligt op til et fotografi, fordi der selvfølgeligt står Ceres på bar-teltene i baggrunden – selvom de ikke er åbnet endnu.

“Tag lige et godt billede og skriv noget sjovt. Du drømmer ikke om, hvor mange damer, der kommer til at se det her, hvis vi vinder, siger Nicolai og tilføjer en bogstavkombination, der kunne være et hashtag, men også en vindersætning i Wordle.

“KSDH”.

Del artikel

Andre læser også