MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

Kæmpe anbefaling: Nørrebro-restaurant er en gemt oase

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Danmark er verdenskendt for god mad.

Faktisk er vi det land i Norden, der har flest Michelinstjerner.

Ej at forglemme at danske restauranter flere gange er blevet kåret til verdens bedste restaurant af den prestigefyldte liste, 50 Best Restaurants.

Men noget andet byen her er verdensmestre i at skabe – det er mellemklasse restauranter.

Du ved, steder hvor man rent prismæssigt føler, at man får det hele til det halve, og vi kan snildt komme lidt over i bistrosegmentet.

Lige præcis dette har vi fat i her.

Det skal nemlig handle om Bistro RK på Nørrebro, som vi netop har besøgt, og det er bestemt ikke sidste gang.

Foto PR

En vaskeægte perle for lokalmiljøet

I en verden af kaffebarer, bland selv-slik og shawarma skiller RK Bistro sig en smule ud her på Nørrebrogade.

Ved nærmere eftersyn ligner det dog, at restauranten er lige præcis det, som området har brug for – baseret på den fredag aften, hvor vi var forbi.

Udenfor var der nemlig fyldt godt op ved de hyggelige langborde, hvor man kunne bestille drinks, og indenfor summede der af liv.

Selvom her er hvid dug og vinglas på bordene, er det hele ikke kun fint og fornemt.

Klientellet var nemlig bredt med alt lige fra unge kærestepar til venner og gæster i det mere modne publikum.

Bankboksen i kælderen, der bruges til private dining. Foto PR

Bistro RK er åbnet af kokkene Morten Krogholm (tidl. Søllerød Kro, Noma og Kokkeriet) samt Magnus Rosendahl, der er udlært kok under Morten Krogholm på Kokkeriet.

Til at hjælpe sig på gulvet har de restaurantchef, Mia Larsen, der tidligere har slået sine folder på Restaurationen og Restaurant Paustian.

En sjov detalje ved bygningen er, at det er en gammel bank, og at du stadig den dag i dag finder en gammel bankboks i kælderen, som nu bruges til private dining.

Foto Mathilde Mågård Hansen

Mad og service lige i skabet

Køkkenet hos Bistro RK er fransk – med enkelte udstikkere til resten af Europa.

Til frokost byder kortet på klassisk smørrebrød samt retter som rørt tatar, pariserbøf og kyllingesalat, mens du til aften kan strikke menuen sammen (næsten) lige, som du ønsker.

Her er nemlig både mulighed for at gå a la carte eller vælge en 3-, 5- eller 7-retters menu.

Uanset hvilken vej du vælger, så kan du være helt sikkert på, at få gastronomisk oplevelse af de helt gode, som samtidig også lader din pengepung komme helskindet hjem.

Gnolotti med nduja. Foto Mathilde Mågård Hansen

Tre retter af køkkenchefens udvalgte står til 400 kr., fem til 585 kr. og syv til 750 kr.

Vi valgte de syv, hvor vi kom godt omkring, og særligt deres croquetter med svinekæber og blåbærcreme, gnolotti med nduja, morkler og svampesauce samt den klassiske Crêpe Suzette, der blev tilberedt ved bordet, var alle retter vi snildt kunne spise igen.

Dertil kan du så lægge en nærværende, uformel og meget kompetent service fra deres søde tjenere, som fuldender en noget nær perfekt aften.

En ting er sikkert: Det er bestemt ikke sidste gang, at vi har været her forbi.

Læs mere om Bistro RK og book bord her.

Hvad: Bistro RK
Hvor: Nørrebrogade 160, 2200 København N
Hvornår: Åbent både til frokost og til aften fra tirsdag-lørdag

Del artikel

Andre læser også