ANNONCE
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lakridser og vintagebiler: Kom med til 10-års jubilæum for Lakridsfestivalen nord for København

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto Martin Kaufmann
Foto Martin Kaufmann

Det er i år 10 år siden, at Lakridsfestivalen for første gang slog dørene op til det sorte univers, og det bliver fejret med en dobbeltevent i helt enestående rammer lørdag d. 6. november.

Udover mødet med årets håndplukkede aktører, der hver især deler rundhåndet ud af smagsprøver på deres signaturprodukter med smagen af lakrids fra lakridsrod til chokolade, karameller, flødeboller, romkugler, cocktails og gourmetlakrids, kan livsnyderne gå på opdagelse i en enestående, privat samling af unikke vintagebiler.

Bestiller I billetter inden d. 1. november koster hele herligheden kun 160 kr. for voksne og 125 kr. for børn.

Der er begrænsede antal billetter, men du kan sikre dig dine lige her.

Lakridsfestival 2013. Foto Flemming Lyng

Fra lakridsrod til gourmetlakrids

Siden begyndelsen i 2012 har den lakrids-elskende festival hyldet smagen af lakrids i alverdens kombinationer og produkter og inspireret lakridsentusiaster til at anvende lakrids som krydderi i eget køkken.

I år fejres der 10-års jubilæum, og det fejres med et dobbeltevent, hvor alle er inviterede.

Lakridsfestivalen foregår i Veluxs tidligere produktionshal i Bagsværd, der er gennemrenoveret efter alle kunstens regler, og hvor intet er overladt til tilfældighederne.

De håndplukkede lakridsaktører præsenterer i år deres signaturprodukter og smagsprøver på de sorte lækkerier i helt unikke rammer mellem de smukkeste retrobiler.

I lakridsens univers opleves smagen af lakrids fra lakridsrod til gourmetlakrids, og i selve lakridslaboratoriet kan du blive klog på de forskellige typer rålakrids og deres anvendelsesmetoder.

Du kan også glæde dig til over 100 specialudvalgte biler bestående af blandt andet skinnende Ferrarier, Rolls Roycer, Bugattier, fede jeeps og retro hverdagsbiler toppet op med en privat knallertsamling og en vildt imponerende samling af 1.200 modelbiler, der står og funkler i en kæmpemæssig glasvæg fra gulv til loft og i hele hallens bredde.

Faktisk har en lakridspibe og en af de allerførste elbiler fra 1918 flere ting til fælles, end man lige skulle tro. De er nemlig begge to mere end 100 år gamle.

I anledning af jubilæet i vintagebil-universet, er lakridspiben selvfølgelig kommet på hjul og helt politisk ukorrekt er der denne dag rygepåbud med både sød og stærk (lakridspibe)tobak.

Lakridsfestivalen inviterer indenfor i hold af to timers varighed for at give den bedst mulige oplevelse og for at sikre god plads og afstand.

Haaning Collection. Foto PR

Det bedste af lakrids

Traditionen tro lanceres der også helt nye produkter med smagen af lakrids på festivalen, og du kan selvfølgelig komme til at smage dem alle sammen.

Derudover skal ’Årets bedste produkter med smagen af lakrids’ kåres i The Liquorice Taste Award.

Omkring dommerbordet sidder bl.a. TV-kok og kogebogsforfatter, Louisa Lorang, og kagekunstner, forfatter og bagestjerne, Maja Vase, der begge er helt klar til smage sig igennem alle de nominerede produkter.

Vinderne offentliggøres på selve Lakridsfestivalen lørdag d. 6. november kl. 15.

Hvad: 10-års jubilæum for Lakridsfestivalen
Hvor: Haaning Collection, Smørmosevej 16, 2880 Bagsværd (gratis parkering)
Hvornår: Lørdag den 6. november kl. 10-12, 12.15-14.15 og 14.30-16.30 (begrænset antal pladser)
Hvor meget: Jubilæumspris ved bestillingen inden 1. november: 160 kr. for voksne og 125 kr. for børn mellem 4 og 12 år. Herefter er pris 200 kr. for voksne og 125 kr. for børn
Hvordan: Køb billet her lige her.

Del artikel