Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Spis i dag

Stjernekokke kigger forbi: Nu rykker kæmpe madfestival igen ind i hjertet af København

Af Mathilde Mågård Hansen
Foto PR
Foto PR

Lørdag den 13. maj slår Tivoli igen dørene op til Tivoli Food Festival.

Festivalen bliver i år åbnet af Bocuse d’Or vinder Brian Mark Hansen, Claus Henriksen fra restaurant MOTA, Francis Cardenau, Pjerrot og Columbine. 

Den første weekend kan man også opleve et stort forårsmarked, når Tivoli som noget helt nyt har inviteret en hel dansk region ind i Haven og de dygtigste fødevareproducenter fra Odsherred overtager Plænen med deres lækre råvarer. 

Lokale råvarer, langbordsmiddage og verdens bedste kok 

Ni dage i maj bliver Tivoli fyldt med gode smage, inciterende dufte og lækre danske råvarer, når Tivolis madfestival løber af stablen. 

Tivolis Food Festival samler kort sagt nogle af Danmarks bedste kokke, madproducenter og leverandører for at præsentere en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige for alle smagsløg, diæter og pengepunge.

Foto Lina Ahnoff

Mange tusinde gæster besøgte sidste år Tivolis store Food Festival, og når festivalen vender tilbage til forlystelseshaven i år, bliver den endnu skarpere og fejrer den danske madkultur, som er kendt for sin kvalitet, kreativitet og nytænkning. 

Det hele sættes i kog den 13. maj, hvor verdens bedste kok; Bocuse d’Or vinder og Michelinkok på Søllerød Kro, Brian Mark Hansen, åbner festivalen og giver publikum smagsprøver på sin verdensberømte kogekunst. 

Bliv klogere i køkkenet

Under hele festivalen kan man opleve store kokke, gastro-profiler og andre kulinariske ildsjæle i livekøkkenet, hvor der flere gange dagligt bliver stegt, braset, rørt og fortalt. 

Hver dag vil der nemlig blive snittet, pisket, æltet og stegt i det åbne HTH Livekøkken på Orangeriet

Alle er velkomne og der deles ud af både viden, teknikker og smagsprøver.

Man kan blandt andet smage på mad fra kokkeikoner som Thomas Herman, Francis Cardenau og Umut Sakarya, eller komme til kransekagefest med Emil Obel, opleve madmagi med is og flydende nitrogen eller komme til musikalsk smagning under overskriften ”Sherry og Flamenco”. 

Alle dage er der mulighed for at få smagsprøver, ny viden og spændende oplevelser i HTH Livekøkkenet – alt sammen inkluderet i entreprisen.

Foto PR

Også for børn

Gennem festivalens ni dage er der en lang række nye og smagfulde ting at opleve hver dag for både børn og voksne.

I Rasmus Klumps Legekøkken kan de mindste få lov at boltre sig med potter, pander, og legemad af træ.

Børnene kan også blive klogere på madens verden, når Rasmus Klump og hans gartner-ven Flora tager dem med i urtehaven.

Kristi Himmelfartsdag kan I være med til at spise Danmarks længste gulerodskage på Plænen. 

Læs mere om alle aktiviteter for børn lige her.

Fællesspisning på Plænen. Foto PR

Unikke spiseoplevelser

Under hele festivalen er der mulighed for at holde picnic i forårssolen eller bare nyd en lille pause, mens musikken spiller på Væksthusscenen. 

Festival Haven summer nemlig af hyggelig festivalstemning alle dage fra kl. 11-20, og derudover vil der være foodtrucks og boder, som du kan gå på oplevelse i blandt.

Der bliver også rig mulighed for at blive gæst til en perlerække af unikke spiseoplevelser.

Kom bl.a. med til langbordsmiddag i Garden Delis væksthus, Coq au vin-fællesspisning på Plænen, labskovs langbord i Grøften eller med på eventyr under havets overflade, når Restaurant Paafuglen inviterer på en aften i fiskens tegn. 

Disse arrangementer kræver, at man reserverer plads på forhånd.

Se det fulde program lige her.

Hvad: Tivoli Food Festival 2023
Hvor: Tivoli, København
Hvornår: Festivalen åbner lørdag d. 13. maj og kører til og med d. 21. maj

Del artikel

Andre læser også