Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kærlighedens store mysterie

Af Annoncør

Dette indlæg er sponsoreret

Kærlighed er en svær størrelse, og det er nok det element i menneskers liv, som betyder allermest. Alle har behov for at føle sig elsket. Kærlighed kan komme mange steder fra, og det findes i mange forskellige former. Der er kærligheden fra forældre til deres børn og omvendt fra børn til forældre. Der er kærligheden mellem ægtefolk, kærester, søskende, veninder osv. Og udover disse kærlighedsrelationer er der en af de nok vigtigste relationer, nemlig kærligheden til sig selv. Uden at elske sig selv er det svært at elske andre. 

Hvad er kærlighed?

Men hvad er kærlighed egentlig? I tusinder af år har man studeret kærlighedens væsen for at forstå dens inderste og dybeste kerne. Selvom adskillige kloge og dygtige mennesker har studeret den, hersker der stadig mange meninger om, hvad kærlighed er den dag i dag. Sådan vil det nok altid forholde sig, for kærlighed som fænomen kan undersøges fra mange forskellige perspektiver. Der vil eksempelvis være forskel på at studere kærligheden fra et naturvidenskabeligt perspektiv, og at studere den fra et psykologisk perspektiv. Det vil være nogle forskellige parametre, man kigger på, og derfor vil der naturligvis forekomme forskellige svar på, hvad kærlighed er. Hvis du gerne vil søge svar på, hvad kærlighed er, kan du med fordel starte med at spørge: Hvad er kærlighed for mig?

Kærligheden i nutidens samfund

Der er stor forskel på ægteskabet og dets betydning fra tidligere og frem til i dag. Tidligere var ægteskabet især noget, man indgik i af praktiske årsager. Det gjaldt blandt andet om at stifte familie, skabe en økonomi, der kunne forsørge familien osv. Mand og kone havde forskellige roller i ægteskabet, som de var forpligtet på at leve op til. I dag forholder det sig anderledes. Mange er naturligvis stadigt interesserede i at stifte familie og få en holdbar økonomi, men rollerne er langt fra så fasttømrede. I dag oplever alle en stor grad af frihed, og mange har evnen til at forsørge sig selv, hvorfor man ikke længere er så afhængige af hinanden.

Kærligheden er en svær størrelse 

Netop fordi man ikke er så afhængig af hinanden længere, kan der være kortere vej til at kaste håndklædet i ringen, når parforholdet ikke fungerer. Man er mindre tilbøjelig til at gå på kompromis. Det er naturligvis en god ting, at man kan lade sig skille, hvis man ikke har det godt, men inden man når dertil, kan man med fordel opsøge parterapi. Parterapi kan hjælpe med at kortægge nogle af de uhensigtsmæssige reaktionsmønstre og strategier, som man hver især benytter sig af. Det kan hjælpe med at skabe grobund for en ny og mere konstruktiv kommunikation og kærlighed.

Del artikel

Andre læser også