Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

16. marts 2023
Kl. 20.00 - 22.30

20 DAYS IN MARIUPOL -Ukraine-film på Bremen

Årets store Ukraine-film er en uafrystelig og livsnødvendig reportage fra Ruslands invasion set indefra, optaget i den belejrede by Mariupol af de eneste journalister, der blev tilbage. Modigt, grundigt og med små glimt af håb og menneskelighed midt i ødelæggelserne.

Sjældent har man set en film, der så grundigt og modigt dækker en krig indefra, mens den står på. Og selvom man har set Ruslands afskyelige krig i Ukraine i korte tv-klip, er det en helt uafrystelig oplevelse at lade sig konfrontere med den i ’20 Days in Mariupol’, som er lavet af den ukrainske krigskorrespondent Mstyslav Chernov og hans hold, der som de eneste blev tilbage i den belejrede havneby i øst under Ruslands invasion, mens bomberne faldt og indbyggerne flygtede. Deres evigt snurrende kamera dokumenterer ødelæggelserne og de ubegribelige lidelser, men fanger også små glimt af håb og menneskelighed midt i ruinhobene, som et menneskeligt modsvar til den russiske misinformation og propaganda. Og mens kampene står på, kæmper de ukrainske journalister for at få deres vigtige optagelser ud til en verden. Men det er ikke let, når der hverken er elektricitet eller signal til satellitterne, og hvor de russiske styrker hele tiden kommer tættere og tættere på.

Varighed: 94min
Instruktør: Mstyslav Chernov

Paneldebat med Røde Kors og IMS
Efter premieren kan du møde Røde Kors’ generalsekretær Anders Ladekarl og regional director hos International Media Support Gulnara Akhundova i en samtale om Ukraine her og nu: Hvad er status på nødhjælpsindsatsen og hvilke risici lever journalister fortsat under. Samtalen modereres af opinionredaktør på Politiken Lotte Folke Kaarsholm.

 

Finder sted: Bremen Teater