Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

27. april 2022
Kl. 19.00 - 19.00

Aftenkonsultation: De ”glemte” sygdomme

Pest, kolera og tuberkulose – fortidens store epidemier der gennem tiden har dræbt store dele af befolkningen. I dag er de smitsomme og dødelige sygdomme sjældne i Danmark, og de kan behandles. Men for mennesker i andre dele af verden er netop disse sygdomme stadig en trussel mod sundheden. Tuberkulose er en af de mest dødbringende infektionssygdom i verden – hvert år slår den 1,5 millioner mennesker ihjel. Men hvorfor dør så mange mennesker af sygdomme, som i andre dele af verden er næsten glemt?

Til denne Aftenkonsultation husker vi de ”glemte” sygdomme. Først fortæller museumsinspektør Malthe Bjerregaard fra Medicinsk Museion om historiens store dræbere og forsøget på at begrænse og bekæmpe dem. Derefter vil læge Mads Geisler fra Læger uden Grænser dele oplevelser fra sine 11 udsendelser. Hør om hans arbejde med infektionssygdomme og epidemier som ebola, kolera, mæslinger og tuberkulose, og hvordan Læger uden Grænser arbejder for at bekæmpe de glemte sygdomme i verdens brændpunkter.

Efter konsultationen anbefales det at tage et glas på recept og en spadseretur rundt i museets udstillinger. Begge er inkluderet i prisen.

Denne Aftenkonsultation arrangeres i samarbejde med Læger uden Grænser.

 

Finder sted: Medical Museion