MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

21. marts 2022
Kl. 17.00 - 18.00

Artist talk med Augusta Atla

Gender Trouble in the World of Art

At skabe kunst er Augusta Atlas måde at være i verden på. Hendes bro mellem hverdagen og det hinsides. Med kunst har hun langsomt opbygget sin praksis, baseret på en feministisk etik, som det sidste tilflugtssted i en patriarkalsk og værdimæssigt over-rationel verden.

En 10 år lang kunst-pilgrimsrejse gjorde Augusta Atla opmærksom på, at der hersker et grundlæggende patriarkalsk overherredømme i vores kulturarv og i samtiden. Hendes arbejde sigter derfor imod at gøre op med litteratur- og kunsthistoriens kønsmæssige uligheder. I årene 2007 – 2016 besøgte hun de europæiske mestres kunstværker, forskede i religiøs ikonografi og udforskede det antikke Grækenlands historie. Fra 2003 – 2016 var hun bosat i London, Venedig, Rom, Milano, Athen og Paris.

Atla omdanner ofte udstillingsrummet til ét samlet værk. Det skaber en rituel helhed som om, kunstneren netop har forladt rummet. Fraværet er en vigtig pointe – ikke kun fordi kunstneren har efterladt sig spor, men fordi fraværet af den kvindelige kunstner er et gennemgående tema hos Atla.

Hun benytter serigrafi, maleri, collage og foto i sin praksis og skaber med det en ”omskrivning af kunsthistorien”. Fravær og tilstedeværelse er en kritisk, følelsesladet og potent strategi for Atla, som sampler og redigerer referencer og motiver ved at fjerne elementer, hvorefter hun tilfører nye lag. Hun skaber et rum til at bearbejde og metodisk undersøge identiteter og disses mønstre. Således arbejder hun sig metodisk henimod et nyt kritisk blik på identitet og undersøger forholdet mellem magt og køn.
Rent teknisk arbejder Atla i 2d med serigrafi og foto i mørkekammer, digital redigering og tegning, fysiske collageklip og bemaling.

Arrangementet er en del af Christianshavns Bogfestival 2022, hvor vi skruer op for sanserne og inviterer til en uge med en række poetiske og sanselige litteraturevents.

 

Finder sted: Indre By