Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

2. maj 2024
Kl. 19.00 - 21.00

Bag om Europa: Findes en europæisk identitet?

Sammen med et panel bestående af Adam Holm, Lars Hovbakke Sørensen og Jeppe Bentzen undersøger vi, hvad det vil sige at være europæer.

 

Hvad har vi til fælles ud over landegrænser og en kontinental plade?

Trods interne stridigheder og krige har fortællingen om det at være ”europæer” eksisteret i mange hundrede år. Det fungerer som en fællesbetegnelse, der synes at rumme mere end blot en geografisk placering på verdenskortet. Denne aften skal vi undersøge, hvorfor en sådan fortælling er opstået, og hvordan den er blevet forhandlet og fortolket op igennem historien. Vi sætter spørgsmålstegn ved, om det overhovedet giver mening at tale om et særligt europæisk fællesskab – ligefrem en identitet. Har en sådan nogensinde eksisteret – og kan den findes i et Europa i dag, der er præget af globalisering, stor politisk uenighed, krig og konflikter?

Mød panelet

Samtalen ledes af journalist og historiker Adam Holm, der blandt andet er vært på P1 programmet ”Kampen om historien”, og har udgivet flere bøger, blandt andet samtalebogen ”Endestation Europa”.

I samtale med Adam Holm er historiker Lars Hovbakke Sørensen, som i dag forsker og underviser på professions højskolen Absalon. Lars Hovbakke Sørensen har udgivet flere værker om både dansk og europæisk historie og politik, blandt andet ”En europæisk Danmarkshistorie. Fra Oldtiden til i dag” og ”Europas historie gennem 1000 år”.

Panelets sidste deltager er europakorrespondent for Weekendavisen, Jeppe Bentzen, der skriver om aktuelle europæiske forhold, kulturliv og litteratur. Jeppe Bentzen udgav desuden bogen ”De Vingeskudte: Nye europæiske erkendelser” i 2023.

 

Finder sted: Brønshøj