MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

2. marts 2024
Kl. 20.00 - ons Kl. 22.45

Ballet: Giant Steps

Gigantiske ballettrin af gigantiske koreografer – en unik balletaften er i vente

Med Giant Steps præsenteres værker af tre af ballethistoriens store trinskabere, som har en helt enestående musikalitet og musikforståelse tilfælles.

George Balanchine forstod som ingen anden at skabe trin til ballerinaen, og Serenade er hans hyldest til kvinden i dansen. Den er skabt i 1935 og regnes som den første neoklassiske, abstrakte ballet, men alligevel aner man en følelse af længsel og melankoli i det midnatsblå mesterværk. Balanchine udtalte, at man i hans balletter skal kunne se musikken og høre dansen, og med Tjajkovskijs smukke musik som akkompagnement opfylder Serenade til fulde hans ord.

Finske Jorma Elo er en af tidens mest eftertragtede koreografer. I et helt nyt værk skabt til Den Kongelige Ballets mandlige dansere beskriver han sit hjemlands landskab set gennem de skulpturelle kroppe. Sibelius’ 4. symfoni er en helt abstrakt ballet kendetegnet ved Elos intense trinsprog og hæsblæsende tempo.

Etudes er Harald Landers kærlighedserklæring til den rene, klassiske dans og et af de største værker i ballethistorien. Den er bygget op over den klassiske ballets træningstime og begynder med de fem positioner for at ende i en flyvende finale. Etudes er en tidløs ballet om skønhed og æstetik og om glæden og begejstringen ved at danse.

 

Finder sted: Gamle Scene