MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

30. marts 2022
Kl. 16.00 - 17.30

BEHIND-THE-SCENES” ARBEJDERMUSEETS FESTSAL

Kom med når Museumsinspektør Josefine Albris tager The Danish Club “behind-the-scenes” på en arkitektonisk særomvisning på Arbejdermuseet. Josefine fortæller om restaureringen af festsalen på Arbejdermuseet, hvor konservatorer fra Nationalmuseet har fundet 15 forskellige lag maling.

Museet er Danmarks centrale museum, bibliotek og arkiv for arbejderbevægelsens historie og for fortællinger om danske lønmodtageres arbejds- og livsvilkår gennem de seneste 150 år. Festsalen er hjertet i arbejdernes forsamlingsbygning fra 1879. Den er fyldt med udsmykninger og maleriske detaljer, der vidner om en stolthed blandt de mange forskellige fag og håndværkere, der har brugt huset i Rømersgade.

Den 10 måneder lange restaurering fra 2021 fører salen tilbage til dens udtryk anno 1913 og indebærer blandt andet konservering af maleriet på salens endevæg, rensning af trærelieffer, omfattende malerarbejde, restaurering af gulvarealer og sidelokaler med mere. Det smukke glasloft i jugendstil, de håndskårne trærelieffer over dørene, det store vægmaleri af mark, eng og hav, de kraftige gerigter, sildebensparkettet og PH-lamperne var der endnu ikke blevet tænkt på. Til indvielsen i 1879 var pengene nemlig små.

Først senere begyndte arbejderbevægelsen at tilføje og indkøbe nogle af alle de elementer, der i dag får festsalen til at fremstå som en funklende bastion for frihed, lighed og broderskab.

På den måde binder Arbejdermuseet fortid, nutid og fremtid sammen i et ønske om, at i morgen skal blive bedre end i går, men at intet kommer af sig selv.

 

Finder sted: Arbejdermuseet