MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

26. januar 2022
Kl. 17.00 - 18.00

BESØG ARKITEKT VILHELM LAURITZENS LUFTHAVNSTERMINAL

Kom med når vi byder indenfor i Vilhelm Lauritzens fredede terminal i Københavns Lufthavn. Vi har fået mulighed for at besøg den ikoniske bygning, der blev opført i 1939 og var Københavns Lufthavns første terminal. Terminalen blev i sensommeren 1999 flyttet til sin nuværende placering.

Arkitekt Vilhelm Lauritzens lufthavnsterminal fra 1939 anses for et hovedværk i den nordiske funktionalisme og internationale modernisme. Terminalen var Københavns Lufthavns første egentlige passagerterminal, der var i brug fra 1939 til indvielsen af den nuværende Terminal 2 i 1960.

‘Terminalen blev i sensommeren 1999 flyttet den sydvestlige del af lufthavnen ved Maglebylille. I 2000 genåbnede terminalen i sin oprindelige skikkelse og er i dag fredet og benyttes bl.a. i dag til modtagelse af særlige gæster i lufthavnen som f.eks. statsoverhoveder.

Tag med og hør VIP ansvarlig Hans Nordbæk Rasmussen fortælle om bygningens fantastiske historie, anvendelse og om, hvad der sker, når mennesker går sammen om at bevare.

I 1999 lå den gamle terminal i vejen for lufthavnens udbygningsplaner. Terminalen var blevet erklæret for bevaringsværdig, så derfor valgte man den spektakulære løsning at flytte terminalen til et hjørne af lufthavnsarealet. En nat i september 1999 blev hele bygningen flyttet på sammenkoblede blokvogne 3,8 km over forpladsen og startbanerne til sin nuværende placering. Vilhelm Lauritzen Arkitekter ydede arkitektbistand i forbindelse med renoveringen, restaureringen og genskabelsen af den oprindelig bygning.

 

Finder sted: Kastrup