MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

4. april 2024
Kl. 19.00 - 21.00

Børnene i kunstnerbyen – et foredrag

Peter Villads Vedel, der selv var barn i kunstnerbyen, fortæller om at vokse op og være barn i Atelierhusene ved Utterslev mose.

 

Atelierhusene blev opført i 1942-43 og blev med de særlige atelierer, der var bygget sammen med boligen, fra starten rammen om et levende, kunstnerisk miljø.

Her arbejdede forældrene oftest hjemme, fordybet i deres kunst, mens et helt særligt børneliv udviklede sig omkring dem indtil 1970’erne, hvor beboersammensætningen var blevet ældre, og børnelivet ebbede ud.

I Peter Villads Vedels foredrag om “Børnene i Kunstnerbyen” skildrer han børnenes hverdag, forholdet til kammeraterne uden for bebyggelsen, forholdet mellem forældrene, den økonomiske situation. Han kommer også ind på de udfordringer, som kunstnerbørnene på baggrund af deres specielle opvækst og de værdier, som de fik med i bagagen, siden mødte i sammenstødet med det mere traditionelle samfund.

Peter Villads Vedels har også skrevet bogen “Børnene i Kunstnerbyen”, som er udgivet på forlaget Frydenlund og med forord af professor i socialpsykologi og tidligere formand for Børnerådet, Per Schultz Jørgensen.

 

Finder sted: Biblioteket / Nordvest