MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

9. april 2022
Kl. 13.00 - 15.00

Brunello Vs. Barolo

Brunello Vs. Barolo – Når giganter mødes i al fredsommelighed

Hvad er Barolo så?

Barolo er den mest kendte vin fra Piemonte i det nordlige italien. De bedste huse opererer i udbredt grad med et enkeltmarksystem a la det vi kender fra Bourgogne, og nebbiolo-druerne dyrkes primært omkring byerne, Barolo, La Morra, Castiglione, Falletto, Serralunga d’Alba og Monforte d’Alba. Det har sikkert bidraget til vinens berømmelse at det var den førende vin i kongedømmet Savoy, og den blev derfor kaldt kongernes vin.

Man kan også påstå at at Barolo er kongen af tannin-spækket vin, hvilket for de bedstes vedkommende gør dem nærmest udrikkelige i minimum de første 10 år af deres liv. Der er, med mere eller mindre held, lavet talrige eksperimenter med at gøre Barolo tidligere venlig, men de mest klassiske huse, der også bliver betegnet som traditionalisterne, benytter stadig de gamle metoder. Dette giver til gengæld vine med utrolig lang holdbarhed, og en smuk balance og kompleksitet når de så endelig folder sig ud.

Signaturnoterne i Barolo er mørke bær som sorte kirsebær, blomme, sort tobak, trøffel og tjære, hvilket giver vinene et udpræget maskulint udtryk.

Hvad er Brunello?

Brunelloens historie kan som måske den eneste vin i verden føres tilbage til en enkelt mand. Han hed Ferruccio Biondi-Santi. Han lavede den første Brunello på en mark udenfor den toscanske landsby Montalcino i 1865. Ambitionerne for denne nye vin var så høje at der frem til 1945 kun blevet fremstillet 8 årgange. I forhold til de mere kendte vine fra Chianti, er Brunello en dybere og mere seriøs vin. Godt nok er Chianti Classico kommet gevaldigt efter det i de sidste 10 år, men der er ingen tvivl om at Brunelloen er den vintype der nyder højest prestige i Toscana. Selve navnet Brunello er navnet på druen, som man oprindeligt troede var sin egen, men som senere har vist sig at være en klon af den klassiske Sangiovese, der er mest berømt i Chanti.

En Brunello skal have lagret i minimum 5 år, hvor af 2 år skal være på fad, inden den bliver frigivet. Den følger altså det mønster vi kender fra nogle af verdens mest klassiske rødvinsregioner som Bordeaux og Rioja.

Signaturnoterne i en Brunello er granatæble, kirsebær, kaffe, mørk chokolade, breakfast tea, lys pibetobak og soltørrede tomater, hvilket giver en vin med medium tyngde og stor kompleksitet der kan lagre i over 10 år.

 

Finder sted: Frederiksberg