Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

23. oktober 2023
Kl. 11.00 - søn Kl. 16.00

C.F. Hansen – en mester i lys og rum

En udstilling om C.F. Hansen i et af hans mesterværker Vor Frue Kirke. Fokus vil være på hans mesterlige brug af lyset som en aktiv medspiller i kirkerummets accentuering, og på hans arbejde med at skabe åbne pladser, både i bygning og i byen København.

 

København er i 2023 valgt som arkitekturhovedstad af UNESCO, og udstillingen er Københavns Domkirkes bidrag.

Da Christian Frederik Hansen omkring 1802 blev kaldet til København fra sit embede som bygmester i Altona, var det for at bistå hofbygmestrene her med at genopføre Christiansborg Slot og nyopføre et råd- og domhus. København var ødelagt efter flere brande, og bombardementet i 1807 lagde yderligere kvarterer i ruiner, så genopførelsen af stadens hovedkirke, Vor Frue Kirke, kom på listen over de bygninger han skulle skabe.

Omdrejningspunktet for udstillingen er selve kirken og de to nabobygninger, Metropolitanskolen (der nu fungerer som Domkirkens Hus) og Soldins Stiftelse i Dyrkøb, som i udpræget grad er en helstøbt treenighed i hans værk. C.F. Hansens sans for proportioner og kubiske former, sans for rum, både bygningernes indre og i byens uderum, og hans udnyttelse af dagslysets skiftende accentuering af relief og rumlighed har givet titlen til årets udstilling: En mester i rum og lys.

To slags udstillinger

Der er to udstillinger i én. En plancheudstilling på museet og en AR app på publikums egen telefon.

Begge afdækker C.F. Hansens beherskelse af rum og lys. De kan opleves hver for sig, men de supplerer hinanden og kan opleves som et hele.

 

Finder sted: Domkirkens Museum