Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

11. oktober 2022
Kl. 08.15 - 09.15

CAF x MorgenDAC: Hvad bliver der af byen, når vi handler på nettet?

Handel har altid været den puls, der ikke bare skaber byliv, men har været dét, der har givet liv til byerne. Men hvad sker, der med livet og byen, når vi ikke længere behøver at være til stede for at handle

Butiksdød er et begreb, der har fundet vej til vores kollektive ordforråd. En tur op ad gågaden i en tilfældig mindre dansk by, gør det helt klart, hvad ordet betyder i praksis. Mange fysiske butikker overlever simpelthen ikke. Vi køber mere på nettet, og flere steder suger storcentrene det sidste liv ud af bymidterne, som vi kender dem. Både i de mindre, men også i de store byer, er handelslivet forandret. Selv på Strøget i København står mange lejemål tomme. Butikkerne fungerer i højere grad som showrooms, og det betyder, at kravene til indretning og placering forandrer sig.

Alligevel længes vi efter bylivet.

Til denne særlige CAFx MorgenDAC, der i år har temaet ‘Stedssans’ undersøger vi, hvordan vi kan skabe steder med potentiale for liv, selvom dét, vi før samledes os om, nu ser anderledes ud. Til at snakke om det har vi inviteret Peter Bur Andersen, partner og kreativ direktør ved BRIQ, der har specialiseret sig i at give steder identitet, og Torsten Bo Jørgensen, som er ekspert i levende bymidter. Samtalen modereres af Anne Katrine Harders fra DAC.