MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

11. oktober 2022
Kl. 17.30 - 20.30

CAFx + SPACE10: Community Urbanism

Tag med til en aften om foreningen mellem traditionelle teknikker, materialemæssig innovation og et mere fællesskabsorienteret byggeri, når innovationslaboratoriet SPACE10 inviterer til en filmvisning om fremtidens uformelle bosættelser

Uformelle bosættelser er ofte hjemsted for mennesker, der er blevet fordrevet på grund af konflikt, krænkelse af menneskerettigheder, naturkatastrofer og menneskeskabte klimaændringer. Disse vanskelige boligforhold er ofte sammensat af utilstrækkelige og til tider usikre strukturer, beliggende i udkanten af ​​byer. Beboere i uformelle bosættelser oplever ofte begrænset adgang til væsentlige tjenester og til formelt arbejde eller kredit, hvilket får folk til at bygge levesteder med fundne materialer. Med uformelle bosættelser, der forventes at være hjemsted for 35 procent af verdens befolkning i 2030 – omkring tre milliarder mennesker – kræver en sådan vækst radikale reaktioner på habitatløsninger, der er tilgængelige, overkommelige og sikre.

Om arrangementet

Hvordan kan vi bedre forstå behovene og forhåbningerne hos mennesker, der bor i uformelle bosættelser? Som en del af CAFx-programmet kan du deltage i en visning af Community Urbanism, en SPACE10-film udviklet under et ophold med Esteban Gomez, der udforsker levesteder i uformelle bosættelser i Medellin, Colombia.

Community Urbanism undersøger nye tilgange til at bygge i uformelle bosættelser og skabelsen af ​​levesteder gennem samfundssamarbejde, materiel innovation og design med lokalbefolkningen i stedet for for dem. Vi har inviteret Urban-Think Tank medstifter Alfredo Brillembourg til at præsentere sit arbejde og slutte sig til os til en samtale med SPACE10s Esteban Gomez.

‍Om højttalerne

Alfredo Brillembourg er medstiftende partner af Urban-Think Tank, en multidisciplinær forskningsgruppe grundlagt i Caracas, Venezuela, centreret om at bygge bro mellem akademi og praksis for at levere innovative, men praktiske løsninger på problemer i den virkelige verden. Han er også professor i arkitektur og bydesign.

Esteban Gomez er leder af designforskning hos SPACE10, hvor han udvikler designudforskninger og forskning, der ser på det væsentlige i hverdagen derhjemme. Han er en colombiansk industriel designer, der er interesseret i designforskning og social innovation. Esteban arbejder regelmæssigt på samfundsbaserede projekter med bottom-up tilgange, der kan give værdi til lokal traditionel viden i retning af at opbygge mere regenerative måder at leve på.

Program

17:30: Dørene åbnes
18:00: Velkommen til SPACE10
18:15: Foredrag af Alfredo Brillembourg
18:30: Introduktion til film og visning: Community Urbanism
19:15: Diskussion og Q&A
20:30: Tak for i aften

 

 

Finder sted: Flæsketorvet