Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

17. september 2021
Kl. 10.00 - søn Kl. 18.00

Cecilie Manz udstiller i Dansk Arkitektur Center

I år tildeles Nationalbankens Jubilæumsfonds Hæderspris designeren Cecilie Manz, der gennem snart 30 år har formgivet design i forskellige skalaer; fra imponerende borde, over fascinerende lamper til sanselig brugskunst. Traditionen tro skaber hædersprismodtageren en udstilling med egne værker. I år vises udstillingen for første gang i Dansk Arkitektur Center.

Med udgangspunkt i Manz’ arbejdsproces viser udstillingen nedslag i udvalgte forløb, der fortæller historierne bag. Arbejdet synes at minde om at finde nålen i høstakken, en kredsen omkring løsningen; et møjsommeligt myrearbejde med omveje, overvejelser, tvivl, tanker, skabeloner og skæve prototyper. En omhyggelig og stædig proces, om og om igen.

Udstillingen viser diversiteten i Manz’ arbejde; prototyper, industrielle projekter og one-offs. Fra badekar til bestik, fra møbler til trædesten, porcelæn, belysning og tasker. Det scenografiske greb er underspillet enkelt med podier i forskellige størrelser beklædt i Floyd tekstil fra Kvadrat i smukke, lysegrå nuancer. Der stilles skarpt på detaljer og et ’treasure cabinet’ rummer og fremhæver referencer, inspirationsgenstande, materialeprøver og det insisterende arbejde omkring farver.

Som besøgende i udstillingen får man et unikt indblik i arbejdsprocesserne; de bundne opgaver udviklet i tæt samarbejde med en producent og det eksperimenterende projekt skabt på ‘frihjul’. Forløbene kan være korte, lange, righoldige eller magre, men arbejdsmetoden er langt hen ad vejen den samme – fra en fornemmelse til et færdigt design.

Det endelige resultat, om det er en højtaler eller et badekar, danner i Cecilie Manz’ tilfælde en afsluttet helhed. Det fremstår enkelt og ligetil, ofte arketypisk, men bag ligger et anseeligt arbejde, det arbejde der gør godt design til en stor oplevelse. Her står vi med nålen i høstakken.

Udstillingen åbner i forbindelse med 3daysofdesign den 17. september og løber til 9. januar, 2022. Gå på opdagelse blandt designklassikere som Workshop Chair, Beosound og tøjtræ, men oplev også nye prototyper samt det helt nye stel CMA.

 

Finder sted: Indre By