MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

2. februar 2024
Kl. 17.00 - fre Kl. 23.00

Copenhagen Light Festival: Krig og kærlighed

Som en del af Copenhagen Light Festival fra 2-25. februar udstiller Krigsmuseet et lysværk med seks, personlige historier fra Ukraine, der fortæller om at bevare kærligheden midt i krigens gru.

 

Hvad gør man, når ens ægtefælle bliver sendt til fronten? Kan man drømme om at få børn, når ens verden er ved at blive bombet i stykker? Rykker elskende sammen under krigens pres? Eller skiller krigen dem ad?

Det kan alle interesserede blive klogere på, når Krigsmuseet i forbindelse med Copenhagen Light Festival fra 2-25. februar lægger facade til lysværket ’Krig og Kærlighed’ af tegner og journalist Jakob Fälling.

Som optakt til, at krigen i Ukraine i næste måned går ind i sit tredje år, var han i efteråret i det krigshærgede land for at undersøge, hvad krigen gør ved kærlighedslivet.

Gennem interviews med seks helt almindelige ukrainere har Jakob Fälling tegnet et 20 minutter langt værk, der sætter fokus på kærlighedens vilkår i krigens gru. Sammen med Ole Samsøe har han produceret syv lys- og lydværker, der kombinerer projicerede tegninger med lyd.

I værket møder tilskuerne blandt andet Maryna, der ikke havde nogen gæster med til sit bryllup. Hun og hendes mand måtte danse brudevals alene i en baggård til tonerne fra en mobiltelefon. De tilbragte et par dage sammen, inden han atter skulle tilbage til fronten. Det kom der en af Ukraines utallige krigsbabyer ud af, som nu kun sjældent ser sin far.

’Krig og kærlighed’ vises på Krigsmuseets facade mod havnen (Søren Kierkegaards Plads) under hele Copenhagen Light Festival 2-25. februar kl. 17-23. Lydsiden er på dansk fra 17-20 og på engelsk fra 20-23.

Jakob Fälling arbejder med dokumentarisk tegning. Han er specialiseret i storytelling og reportagetegning og har skrevet og illustreret flere bøger.

Jakob Fälling og Ole Samsøe har også tidligere deltaget i Copenhagen Light Festival (2022 og 2023).

 

Finder sted: Krigsmuseet