MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

6. juni 2024
Kl. 10.00 - søn Kl. 18.00

Copenhagen Photo Festival er klar med ambitiøst jubilæumsprogram

Copenhagen Photo Festival fejrer 15-års jubilæum med et stærkt program, hvor tidens største dagsordener – fra klima og mental mistrivsel til migrationskriser, krig og forbundethed til naturen – bliver taget under kritisk fotografisk behandling. Under overskriften ‘15 Copenhagen Photo Selectees 2024 – 15 years of celebrating photography’ har festivalen udvalgt 15 kunstnere, heraf fire internationale hovednavne, der byder ind med forfriskende og tankevækkende perspektiver på årets tema ‘Entanglement’. Jubilæet fejres på Refshaleøen og i hele byen den 6.-16. juni.

Med ‘Entanglement’ som prisme åbner fotofestivalen i sin 15-års jubilæumsudgave for dialogen om de mange måder, vi er forbundne på. I front er fire soloudstillinger af kunstnerne Chloé Azzopardi, Marcus DeSieno, Mafalda Rakoš og Emanuele Occhipinti samt en større gruppeudstilling, der belyser vores forbundethed på tværs af tid, sted og relationer på nye og overraskende måder.

Vores publikum kan se frem til at opleve fire solokunstnere, som arbejder vidt forskelligt med det fotografiske medie og brænder for at formidle dybt aktuelle dagsordener. Disse fire egner sig i særlig grad til at blive bragt i spil i festivalens unikke omgivelser på Refshaleøen,” fortæller festivaldirektør Maja Dyrehauge Gregersen. “De fire soloudstillinger bringer årets tema i spil på håndgribelige måder, hvor publikum inviteres helt tæt på i workshops, talks og paneldebatter.

 En håbefuld fremtid uden ressourcer?

I sine fotografiske værker reflekterer den franske kunstner Chloé Azzopardi over fremtiden i en verden uden naturressourcer. Hendes projekt Non Technological Devices tager os med på en imaginær futuristisk rejse og introducerer os for sin kreative verden af hjemmelavede lavteknologiske sci-fi-skulpturer kreeret af fundne materialer i naturen.

Amerikanske magtlandskaber ved den mexicanske grænse

Den amerikanske kunstner Marcus DeSienos serie af wetplate fotografier Geography of Disappearance er en kritisk undersøgelse af landskabet ved den amerikansk-mexicanske grænse og den bevidste undertrykkelse af migranter, der forsøger at krydse den. Hans dybdeborende projekt afslører magtstrukturer, der er dybt indlejret i det amerikanske landskab og historie.

Bedre mental trivsel og forbundethed til naturens kræfter

Mafalda Rakoš‘All in this together’ er en nuanceret undersøgelse af den menneskelige tilstand under og efter Covid-19 pandemien. Rakoš dykker ned i oplevelserne fra denne turbulente periode gennem fire hovedpersoner, der hver især navigerer i labyrinten af social isolation og kæmper med afhængigheds- eller spiseforstyrrelser udløst under pandemien.

I ‘A Muntagna‘ undersøger den italienske dokumentarfotograf Emanuele Occhipinti de dybe, tvetydige og følelsesmæssige forbindelser mellem den sovende vulkanske skønhed, Etna på Sicilien, og de lokale, der har levet på vulkanens skråninger i århundreder.

Vi er forbundet på tværs af landegrænser, tid og relationer
Ud over de fire soloudstillinger viser de øvrige 11 udvalgte kunstnere deres perspektiv på temaet i en fælles særudstilling. Her tages beskueren med på en tour de force i diversitet og mulige fortolkningsrum og oplever, hvordan vi på godt og ondt er forbundne over tid og sted. Og ikke mindst hvordan det sætter spor helt ind i vores nære relationer såvel som samspillet mellem kroppens og sindet.

I nostalgiske analoge fotografer undersøger ukrainske Vic Bakin konsekvenserne af krig for unge mænd. De er fremkaldt i hans lejlighed i Kyiv under russernes bombeangreb. Natalia Kepesz berører også Ruslands status som aggressor, når hun undersøger, hvordan hverdagen er for naboerne til bjørnen mod øst langs den europæisk-russiske grænse.

Identitetskamp, kidnapning og kolonialisme

I Toby Binders sort-hvide fotografier dvæles der ved den nordiske ungdom og deres ulige kamp mod ældre generationers indgroede konflikter og fjendskab. Også Jansen van Staden forsøger at komme overens med en belastet fortid, når han undersøger sin egen sydafrikanske historie i forsøget på at finde sin identitet som ung hvid mand. Danske Christine Lorenzen har også kastet sig over ungdomslivets identitetskamp med en klar gråtonet, intim-personlig æstetik.

Lamees Salehs projekt giver stemme, ansigt og håb til nogle af de mange tusinde kidnappede børn og deres familier i Ægypten. Yuxing Chen undersøger sit eget møde med Vestens forfejlede fortolkninger, efterligninger og appropriation af kinesisk kultur.

Hvordan indgyder man håb midt i en klimakrise?

Andi Galdi Vinkos billeder pirrer forældres forklaringsproblem, når børnene begynder at spørge, om de skal flygte fra brande, når de bliver store. Seif Kousmate belyser poetisk oasernes særegne kultur-natur, der er ved at gå til på grund af klimaforandringer.

Bjørn Nilsson spørger, hvordan vi kan blive ved med at overkomme hverdagen og hinanden i vores nære relationer. Katerina Tsakiri undersøger sin egen mentale styrke, når alvorlig sygdom har overtaget kroppen.

Festivalen hylder de spirende nordiske talenter
Copenhagen Photo Festival har igen i år fornøjelsen af at præsentere fem udvalgte talenter fra Norden gennem Creative Europe programmet FUTURES Photography. Festivalen er i år glade for at kunne præsentere Barbara Marstrand (DK), Emma Sarpaniemi (FI), Frederik Danielsen (DK), Jenni Toivonen (FI) og Mathias Eis (DK) som årets nordiske talenter

 

Finder sted: København