MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

21. maj 2022
Kl. 14.30 - 16.00

Craft Psychology: Foredrag med Anne Kirketerp

Vi ved, at vi får det godt af at arbejde med vores passion/hobby. Vi glemmer alt andet for et stykke tid, når vi helliger os arbejdet med craft. Men hvorfor er det sådan? Og hvad er psykologien bag?

Kom med og hør Anne Kirketerp, der viser med sin forskning i craft-psykologi, at arbejdet med hænderne giver alle, børn, unge og voksne, trivsel og evnen til at løse problemer, tænke kreativt og samarbejde. Effekterne af at arbejde med ”craft”, altså håndarbejde og håndværk er blandt andet øget trivsel, positive emotioner, flow, ro og kontrol over opmærksomhed, mening, øget overblik/kompleks problemløsning og øget intelligens.

Foredraget giver et indblik i sundhedsfremmende effekter ved at udføre craft – altså arbejde hvor der laves en eller anden form for materielt fysisk arbejde. Dette kan være alt fra havearbejde, bagning, strik, trædrejning – med andre ord alle de passionsbårne aktiviteter, hvor selve aktiviteten er en belønning – altså et tidpunkt, hvor vi ikke ønsker at ”det bare skal overstås”.

Udbyttet af foredraget er, at deltagerne forstår de forskningsbaserede argumenter for, hvorfor og hvordan craft har en sundhedsfremmende virkning og dermed bevidst kan tilrettelægge aktiviteter, der virker målrettet på at lindre stress, angst, uro, mild depression, smerter, lav muskulær bevægelighed og ensomhed. Men også hvordan craft kan bruges til at bevare trivsel, sikre samhørighed med andre og give en meningsfuld hverdag.

Anne Kirketerp er Håndarbejdslærer, Psykolog, Ph.d. og ophavskvinde til området craft-psykologi.

 

Finder sted: østerbro