MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

5. januar 2024
Kl. 19.30 - 21.00

CRAS Ensemble – Oppenheimers arv

Kom til uropførelse af musik skrevet i en af vor tids krigszoner af ukrainske Bohdana Frolyak.

Efter atombombe-eksplosionerne i Nagasaki og Hiroshima indså Oppenheimer at verden aldrig ville blive det samme og han blev dybt involveret i den politiske og etiske debat om brugen af atombomben og udtrykte stor bekymring for potentielle konsekvenser af udviklingen af atomvåben.

“The Doomsday Clock” er et symbolsk koncept udviklet af Bulletin of the Atomic Scientists for at repræsentere, hvor tæt verden er på en global katastrofe, især relateret til atomkrig. Uret blev først introduceret i 1947, og dets indstilling justeres af Bulletin’s Science and Security Board. Jo tættere uret er på midnat, jo tættere er verden, efter deres vurdering, på en potentiel katastrofe.

CRAS ensemble har sat sig for at skabe et soundtrack til The Doomsday Clock ved at få komponister til at fortolke de seneste indstillinger.

I 2018 var uret sat til 2 minutter i midnat

I 2020 til 100 sekunder i midnat

I 2023 til 90 sekunder i midnat

Oplev akustisk lydkunst for guitarer, blyanter, golfbolde mm. i José Luis Hurtados (MEX) ‘It is 2 minutes to midnight’, svævende klange i Ruta Vitkauskaite (LIT) ‘Byoiomi’ til minde om ofrene fra Hiroshima, og en uropførelse af ukrainske Bohdana Frolyak.

 

Finder sted: København / Musikhuset