MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

1. februar 2024
Kl. 10.00 - tors Kl. 18.00

Da København blev Wonderful – Plakatkunstneren Ib Antoni

I 50-året for hans død viser Københavns Museum en udstilling, der går bag om mennesket Ib Antoni og hans samtid. Her er både kendte værker, samt aldrig tidligere udstillede originale tegninger, skitser og designs! Forlænget til 29. februar 2024.

 

Den smilende havfrue, den flinke garder – de fleste kender motiverne i æstetisk 60’er-streg og farvepalet. Men hvem har skabt de ikoniske motiver? Få den utrolige historie om plakatkunstneren Ib Antoni, som var verdenskendt i 50-70’erne, men hvis navn siden gik i glemmebogen.

I 50-året for hans død viser Københavns Museum en udstilling, der går bag om mennesket Ib Antoni og hans samtid. Her er både kendte værker, samt aldrig tidligere udstillede originale tegninger, skitser og designs, der var med til at sætte Danmark og danske produkter på verdenskortet.

Historien om Ib Antoni er fortællingen om den unge dansker, der – med lidt af en Mad Men-karriere på kontinentet og i New York – var med til at sætte Danmark på verdenskortet med sit kreative sind og en spidset blyant. Det er historien om den betydning, han fik og fortsat har. Om tegneren, der konstant drev sig selv videre og var modig nok til at dukke uanmeldt op på de største bureauer i Europa og New York, men som var evigt angst for sin egen uformåen. Om Danmark i efterkrigstiden, tidens kendisser og reklamen som det nye medie, der på godt og ondt formede den moderne forbruger.  Det er også den utrolige fortælling om, hvordan Antonis originaltegninger blev gemt og glemt på et loft, for siden at blive genfundet.

Udstillingen bliver til i et samarbejde mellem Københavns Museum og Antoni Legacy, der repræsenterer kunstneren og hans værker.

 

Finder sted: Københavns Museum