MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

28. oktober 2023
Kl. 10.00 - søn Kl. 18.00

Danmarks nye Idéfestival – 28.-29. oktober

Knud Romer, Kristian Leth, Emma Holten, Margrethe Vestager, Vincent Hendricks, Connie Hedegaard og mange, mange andre på scenen til premieren på Danmarks nye Idéfestival 28.-29. oktober i København

Flere store navne bliver nu tilføjet programmet for RÆSONs første Idéfestival, der har premiere i weekenden 28.-29. oktober og finder sted i Imperialbiografen, København. I fokus er “de tanker, der former og forandrer verden”.

“Vi har glædet os til at offentliggøre de nye navne til Idéfestivalen, som bliver en årligt tilbagevendende begivenhed med store ambitioner”, fortæller Clement Kjersgaard, der i 2002 grundlagde RÆSON. “I en tid, hvor det offentlige rum – og demokratiet selv – er blevet parkeret online, må vi forny ‘den demokratiske infrastruktur’. Og her er det at mødes, ude i virkeligheden – hvor mennesker både oplever og lytter til hinanden – umuligt at erstatte”.

“Over de sidste 10-15 år har vi set, hvordan forenings- og højskoletraditionen har genopfundet sig selv med kolossal gennemslagskraft – tænk fx på Folkemødet, Kulturmødet, BogForum foruden RÆSONs arrangementer. Og dén renæssance er kun lige begyndt”, tilføjer han.

OM DEN NYE FESTIVAL: Det er 11 år siden, RÆSON lancerede den årlige Vidensfestival, der igen i år måtte melde udsolgt. Og til efteråret udvider magasinet altså med denne nye festival – dedikeret til “idéerne, visionerne og demokratiet” – hvor tilhørerne over to døgn kan opleve en helt enestående række oplægsholdere i skiftende formater på to scener. Ligesom Vidensfestival finder den nye Idéfestival sted i Imperialbiografen med 900+ pladser – og foruden selve hovedprogrammet byder festivalen på en række andre arrangementer og aktiviteter, boder og stande.

OM RÆSON: Sidste år var der også udsolgt både til RÆSONs årlige Grundlovsdag på Testrup Højskole – som er blevet et af de største grundlovsarrangementer i Østjylland – og til den årlige konference Folket & Magten på Rødding Højskole. RÆSON – der sidste år markerede sit 20 års jubilæum – er totalt uafhængigt og har efter en række rekorder i 2022 flere abonnenter end nogensinde.

 

Finder sted: Imperial