Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

11. marts 2023
Kl. 16.45 - 18.25

DANSEFILM FRA NORD — Nordatlantiske Filmdage 2023

Sanselig poesi, kontant humor og alt derimellem. Se et udvalg af nordiske dansefilm og mød instruktørerne Rannvá Káradóttir, Helena Jónsdóttir og Helle Pagter på Nordatlantiske Filmdage 2023.

DANSEFILM FRA NORD
Bevægelse, rytme, iscenesættelse. Alt sammen ord, der bruges flittigt i både filmmediets og dansens verdens. Og de to kunstformer er som skabt til hinanden og forenes i kunstfilmens særlige undergenre dansefilm, der dyrkes af markante filmkunstnere i hele Norden.

Film og artist talk
Vi viser et udvalg dansefilm, hvis udtryk spænder mellem det poetiske og beherskede til det mere kontante og humoristiske. De alsidige film er desuden alt fra stramt koreograferede til frit improviserende, og de udspiller sig i både storslåede landsaber og urbane rum, men fælles for dem alle er, at de fremkalder sanselige og tankevækkende billeder, der får liv på filmlærredet og lever videre i tilskueren.

Programmets film er skabt af den færøske duo Rammatik (Marianna Mørkøre og Rannvá Káradóttir), islandske Helena Jónsdóttir, grønlandske Maliina Jensen, danske Helle Pagter og samiske Marja Helander.

Ud over filmprogrammet inkluderer arrangementet samtale om filmene og genren. I samtalen medvirker Rannvá Káradóttir, Helena Jónsdóttir og Helle Pagter, og den modereres af Maia Elisabeth Sørensen, der selv er dansefilminstruktør og en af initiativtagerne bag det nordiske netværk dansefilm.dk.

ARRANGEMENTET
Arrangementet varer 105 minutter (inkl. artist talk). Der er åbent bagefter i filmcfaéen, hvor du kan møde og tale med de medvirkende. Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Der er unummererede siddepladser. Kom gerne i god tid.

 

Finder sted: Nordatlantens Brygge