MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

25. april 2023
Kl. 21.00 - søn Kl. 22.00

Danseforestilling: Sound of Five

SOUND OF FIVE er knivskarp præcision og rytmer der både kan ses, mærkes og høres.

Danseforestillingen leveres af otte dansere på internationalt topniveau, og skabes af den dobbelte Reumert vinder, koreograf og kunstnerisk leder, Tina Tarpgaard i samarbejde ŠEIKO Dance Company og den prisbelønnede komponist og klassiske slagtøjsspiller, Mathias Friis-Hansen.

Dans i verdensklasse

Med SOUND OF FIVE er der samlet et unikt hold af både meget erfarne dansere og de bedste unge talenter. Den kunstneriske vision er at skabe en symfoni af otte kroppe i bevægelse, der med smittende energi fører publikum igennem en musikalsk og visuel oplevelse hvor publikum kan forvente en sanselig forestilling af de helt særlige.
Musikken er blevet skabt på baggrund af de optagelser som Mathias Friis-Hansen har fået ved at bearbejde lyde af danserne bevægelser, åndedræt og hjerteslag. Det helt tætte samarbejde og næsten symbiotiske sameksistens mellem trin og lyd, gør både musik og dans til en særlig sanselig oplevelse for både de involverede kunstnere, men i høj grad også for publikum, som i denne forestilling sidder helt tæt på danserne.
”Det har nærmest været en arkæologisk udgravning at researche rytme og dermed også dansens betydning som et grundlæggende element i udviklingen af menneskeheden.
At bevæge sig rytmisk er et fundamentalt element i udviklingen af både sprog og koordination hos barnet og det er denne urkraft der er på spil i forestillingen SOUND OF FIVE”, siger Tina Tarpgaard.

Vi ved at det udløser endorfiner når vi bevæger os og danser sammen. Når en professionel danser med koreografisk præcision bevæger sig til speciel komponeret musik, indgår de i en symbiose og der opstår en urkraft – og det er dette bombardement med lyden af dansen, musik, sanselighed og kroppe, publikum kommer til at opleve.

 

Finder sted: DanseTippen / Sydhavnen