Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

29. september 2022
Kl. 16.00 - man Kl. 22.00

De kosmiske dansere kommer til Ofelia Plads.

De har tidligere været udstillet i både Paris og Venedig, og nu kan de opleves i Utzons hjemland – placeret ud til vandet og smukt oplyst gennem årets mørkeste måneder.

Gennem mere end tyve år har Lin Utzon arbejdet med den kunstneriske afdækning af naturens væsen og den kosmiske dans, vi alle er en del af. Det har medført frembringelsen af en serie af malerier og skulpturer – herunder de fem kæmpeskulpturer, De kosmiske dansere, som måler 3,5 meter i højden.

“Human beings, vegetables, or cosmic dust – we all dance to a mysterious tune, intoned in the distance by an invisible piper,” er et citat af Albert Einstein som Lin Utzon stødte på og følte tydeliggjorde præcis det, som hun forsøger at udtrykke i sin kunst generelt og i De kosmiske dansere i særdeleshed – nemlig at udtrykke naturens essens ved at male alle dens mønstre i sort og hvid.

Efter udstillinger i både Paris (Musee de la Chasse et de la Nature, 2014) og Venedig (Isola San Giorgio Maggiore, 2016) kan De kosmiske dansere nu opleves i København.

Nærmere betegnet placeres skulpturerne på Ofelia Plads – midt imellem himmel og hav – på den gamle Kvæsthusbro i havnebassinet. Skuespilhuset er pladsens nabo, og som besøgende kan man nyde frit udsyn til både Operaen og Amalienborg.

Lin Utzon er uddannet på School of Painters and Sculptors i Sydney, og hun har også studeret i Tokyo og på Kunsthåndværkerskolen i København.

Utzon er stærkt begejstret for, at De kosmiske dansere nu placeres på Ofelia Plads:

“Muligheden for at have skulpturerne placeret ved vandet – foran det enestående stykke moderne arkitektur, som Skuespilhuset udgør – er en drøm, der går i opfyldelse for mig. Med himmel og hav og alt det skiftende lys, som vi i Danmark er velsignede med, bliver det en magisk og enestående oplevelse for de mange mennesker på kajen.”

De kosmiske dansere kan opleves fra 29 September og frem til Marts 2023

 

Finder sted: Ofelia Plads