MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

6. marts 2022
Kl. 10.00 - ons Kl. 23.00

’De Rodløse – vi der er tilbage’ fotoudstilling

’De Rodløse – vi der er tilbage’ er en udendørs fotoudstilling af Helga Theilgaard

Oplev 36 portrætter af hjemløse i 2 x 1 ½ meter, der har taget plads på Kgs. Nytorv

I begyndelsen af vinteren 2008 gik fotograf Helga Theilgaard igennem Københavns gader og parker, opsøgte herberger, varmestuer og forsorgshjem for at lede efter de mennesker, hun ville fotografere blandt de hjemløse. Nu tretten år efter er Helga Theilgaard tilbage på Kgs. Nytorv med 36 portrætter, en udendørs fotoudstilling og en bog, der fortæller historien om mennesker med et liv på kanten af samfundet.

Om udstillingen
´’De Rodløse – vi der er tilbage’, sætter ansigt på hjemløsheden og fokus på det korte liv blandt hjemløse i Danmark som en socialfotografisk dokumentation. Et værk, der sætter mange ting – herunder velfærdssamfundet og dets udsatte i et debatskabende lys.

”Jeg vil give de hjemløse en stemme og et ansigt, fortælle deres historier og vise at de er mennesker med drømme, længsler og håb – lige som du og jeg. De har krav på at blive set og taget alvorligt – og ikke blot forsvinde som et tal i statistikken”, siger Helga Theilgaard.

For Helga Theilgaard blev det til møder med mennesker, som var på kanten af livet. Mennesker, som var rørende, rå, excentriske, hårde, kærlige og skrøbelige. Mennesker som hun på forskellig vis har fulgt siden.

”Med udstillingen vil jeg gerne give en forståelse af hjemløshed og være med til at bryde tabuet og den stigmatisering som socialt udsatte mennesker oplever”, siger fotograf Helga Theilgaard.

Ifølge Statens Institut for Folkesundhed dør socialt udsatte mennesker i gennemsnit 19 år før den resterende del af befolkningen. Desværre afspejler den samme tendens sig i Helgas opfølgende arbejde.

Der er fernisering og boglancering på Kongens Nytorv fredag den 4. marts 2022 kl 16.00-18.00
Udover udstillingen udkommer portrætterne også som fotobog på Forlaget Book Lab. Bogen kan købes hos landets boghandlere på www.booklab.dk og ved ferniseringen.

 

Finder sted: Indre By