MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

26. marts 2024
Kl. 19.00 - 21.00

Den frigjorte – Erik Clausens filmunivers

Tag med på rejsen og få indsigt i en af de vigtigste kulturpersoner i dansk filmhistorie.

 

“Er du tyk, tynd eller hindu. Du trænger til at få pudset dit vindue,” lyder det fra Clausen i hans film Slip hestene Løs om en vinduespudser med sin helt egen hverdagsfilosofi.

Forfatterne bag den nye velanmeldte Clausen-bog “Den Frigjorte – Erik Clausen, hans film og hvordan de blev til” (People’s 2023) tager dig med rundt i Erik Clausens skæve filmunivers og fortæller om alle karaktererne, du kender, og meningen bag galskaben.

Du ved, Clausens 15 film med alle de originaler, man møder på gaden, i gården og nede på grillbaren. Dem med vinduespudseren, hestepigen, den enlige mor, småhustleren, pizzamanden, elskerinden, bartenderen, dagdriveren og fulderikken på bænken. Den lille mand i den store verden.

Michael Jensen og Anders Kamp viser små klip fra filmene og fortæller røverhistorier fra tilblivelsen af filmene. Og giver indsigt i temaer og meningen med det hele i Clausens films egen Danmarkskrønike, der har givet Clausen en helt særlig plads i dansk film og i 2023 gav ham en Æres-Bodil for sit virke i dansk film og kulturliv.

Fra Clausens første film Cirkus Casablanca fra 1981 over Tarzan Mama Mia og De Frigjorte til Ledsaget Udgang og Mennesker bliver Spist tegner Clausens samlede filmproduktion en slags moderne Danmarkshistorie fuld af kommentarer til samtiden.

De rummer også eviggyldige sandheder og livsfilosofi, vi kan tage med os den dag i dag.

Clausen er på mange måder en liberal socialist. En anarkist, der holder med manden på gaden, men parkerer amerikanerbilen hvor han vil. En gadedreng, en belæst håndværker og komiker, der er har skabt helt særegne film, der er blevet folke-eje.

Tag med på rejsen og få indsigt i en af de vigtigste kulturpersoner i dansk filmhistorie.

 

Finder sted: Vesterbro