Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

4. juni 2023
Kl. 20.00 - 22.00

Die Ärzte (DE) i Store VEGA

Det legendariske tyske punkband, der har domineret hjemlandets hitlister i flere årtier med deres provokerende sange, giver koncert i VEGA den 4. juni.

Det er de færreste bands, der kan prale af at have domineret hitlisterne i flere årtier, samtidig med at de har udfordret både højreradikalisme, politisk korrekthed og den gode smag. Men tyske Die Ärzte er også et band som få andre og regnes for et af Tysklands største eksisterende rockgrupper sammen med Die Toten Hosen, Rammstein, Accept og Scorpions.

Die Ärzte – som betyder ’doktorerne’ – blev dannet 1982 i Berlin, hvor de i starten gav koncerter på mindre rockklubber. Det ændrede sig dog i 1984, hvor de udsendte debuten ”Debil”, der gik top 5 i Tyskland og sikrede dem den første af mange guldplader. Som titlen antyder, demonstrerede de i bedste punkånd en vilje til at udfordre og provokere offentligheden. Det kulminerede i 1987, hvor tre af gruppens numre, der bl.a. omhandlede incest og dyresex, blev forbudt af de tyske myndigheder.

Det gjorde sjovt nok ikke punkrockerne mindre populære, og efter at have holdt en pause 1988-93 markerede 90’erne et nyt og endnu mere succesfuldt kapitel i Die Ärztes karriere.

Comebacksinglen ”Schrei nach Liebe” var en tonsende guitarrocker med en tekst, der er en politisk opsang imod datidens voksende racisme og højreekstremisme. Det medfølgende album ” Die Bestie in Menschengestalt” (1993) indeholder både ballader, punk og klassisk rock, og det hittede stort i både hjemlandet, Østrig og Schweiz – en popularitet som bandet har bibeholdt lige siden. Deres seneste 14. studiealbum – det veloplagte ”Dunkel” fra 2021, der rummer både heftig tominutters-punk og storladne rockhymner – toppede således albumhitlisterne i alle tre lande!

Die Ärzte er et anerkendt og elsket live-band, der typisk spiller deres energiske og medrivende koncerter i arenaer og stadioner. Når de den 4. juni står på scenen i Store VEGA, er det derfor ikke en unik mulighed for at se et af Tysklands mest legendariske rockbands live; det er også en chance for at opleve dem i mere intime rammer, end de normalt optræder i.

 

Finder sted: Store Vega