Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

21. september 2023
Kl. 17.00 - 19.00

Fad & Foredrag: Mod nord med Siriuspatruljen

Hvordan føles det egentlig at sove i et telt i 40 minusgrader? Hvilke tanker ryger gennem hovedet ved mødet med en vild isbjørn? Og hvad gør det ved én som menneske at leve to år i en af klodens koldeste og mest øde egne?

 

Tag med til dette Fad & Foredrag om slædepatruljen Sirius i Grønland – og bliv klogere på livet på en af verdens koldeste og mest barske arbejdspladser.

Tidligere Siriusmand og leder af Siriuspatruljen Jens Bonde fortæller om det helt specielle job, hvor dagligdagen byder på både iskold isolation og ekstremt smuk natur. Og hvor man i den grad lærer at klare sig på egen hånd.

På en typisk dag kører soldaterne i Siriuspatruljen 30 km med hundeslæden, når de skal ud og patruljerer og overvåge den cirka 16.000 km ubeboede, grønlandske kystlinje.

Sirius er en specialenhed, der blev grundlagt i 1950 som en hundeslædepatrulje under Søværnet. Formålet er at håndhæve dansk suverænitet. Patruljen består af 12 mænd, der er udsendt til det nordøstlige Grønland i en periode på to år uafbrudt – i seks måneder er man alene på patrulje sammen med en makker. Den eneste pause fra livet i patruljen er et tandlægebesøg i Island.

Så pak frakken, sig farvel til dine kære og tag med Jens Bonde til Grønland. Han kørte selv med i Siriuspatruljen fra 2003-2005, var i 2009-2010 leder af Sirius forskolen, og i 2010-2011 chef for patruljen. Han er i dag aktiv ved reserven.

Billetten inkluderer en kold fadøl for gæster over 18 år, til gæster under 18 år inkluderer billetten en vand.

Billetten giver også gratis adgang til Krigsmuseets øvrige udstillinger fra kl. 16 samme dag

FAD & FOREDRAG er Krigsmuseet fyraftenskoncept, hvor krigsaficionados og historietørstige får serveret en kold fadøl og et lunefuldt foredrag efter museets lukketid.

 

Finder sted: Krigsmuseet