MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

15. februar 2024
Kl. 17.00 - 19.00

Fad og Foredrag: Følg Wilfred

Wilfred Petersen opnåede i både sin samtid og eftertiden status af fanatisk nazist, der samtidig var så uregerlig, at han ikke kunne sættes i bås.

 

På den ene side var han en antitysk modstandsmand, på den anden side sendte han sine folk ud for at jage og afpresse jøder.

Wilfred Petersen var fører for et revolutionært, politisk parti med få hundrede medlemmer, men alligevel fik han afgørende indflydelse på dansk nazismes historie. Hans gruppe blev en af de mest kompromisløse af de nazistiske grupperinger.

Historiker Claus Bundgård Christensen tager os til dette Fad & Foredrag med helt tæt på en særdeles udsædvanelig person under 2. Verdenskrig. Foredraget er baseret på hans anmelderroste biografi om nazisten Wilfred Petersen og hans gruppe. ”Følg Wilfred!”

Med ham og folkene omkring ham som hovedpersoner udfoldes fortællingen om en radikaliseret subkultur og et miljø, hvor man udviklede sin egen version af nazismen, og hvor gadevold, gemen kriminalitet og aktivisme gik hånd i hånd. En skæbne uden fortilfælde i dansk, politisk historie

Claus Bundgård Christensen er ph.d. og lektor i historie ved Roskilde Universitet. Følg Wilfred!” har modtaget Jyllands Postens Faglitterære Pris og Blixenprisen for årets biografi 2023.

 

Finder sted: Krigsmuseet