Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

1. oktober 2023
Kl. 18.45 - 20.45

Film og debat: Biodiversitet – hvor vildt skal det være?

FILM OG DEBAT: Markante dokumentarister og samfundsaktuelle emner

 

Dokumentarfilmen »Organiseret vildskab« (Danmark 2021) følger et omfattende rewildingprojekt i Hammer Bakker i Nordjylland, hvor man vil forsøge at genskabe den vilde, oprindelige natur.

Filminstruktør Phie Ambo har fulgt projektet igennem mere end 3 år og talt med en lang række involverede mennesker fra projektansvarlige eksperter og offentlige embedsfolk til almindelige naturelskende borgere i området.

I Hammer Bakker varierer holdningerne til projektet mellem overbeviste fortalere og indædte modstandere. Det samme gør sig gældende alle andre steder i Danmark, hvor der er igangsat rewilding-projekter. Alle er dybt engagerede i deres nærområde ikke mindst, når det gælder udviklingen af naturområderne

Danmark er næstefter Bangladesh det meste opdyrkede land i verden. Det kan ses på vores biodiversitet, som er styrtdykket siden 1980’erne. Vi har faktisk under to procent vild natur tilbage i Danmark, og nu skal der gøres noget ved det. Et stort område med produktionsskov skal omdannes til vild natur med græssere, sommerfugle og måske endda et par kongeørne. Men hvordan gør man noget vildt, der har været tæmmet så længe? Og hvor vildt må det egentlig blive? Organiseret vildskab handler om, hvordan vi kan redde stumperne af den danske natur, og hvordan vi mennesker kan indgå i den store fortælling, som er naturens.

Efter filmen inviterer vi til debat om danskernes vej til mere biodiversitet, og vi har sammensat et panel af personer som kan perspektivere emnet og igangsætte diskussionen. Den vil bl.a. rejse spørgsmål om, hvad der er de største dilemmaer i den grønne omstilling, i hvor høj grad vi egentlig ønsker forandringer i vores rekreative nærområde, og de tanker, idéer og forestillinger, der ligger bag, når store forandringer sker.

Debatpanelet består af:

– Phie Ambo er dokumentarfilminstruktør med særlig viden om rewildingprojektet i Hammer Bakker.

– Esther Michelsen Kjeldahl er filosof og medstifter af Den Grønne Ungdomsbevægelse.

– Cecilie Rubow er antropolog og lektor ved Københavns Universitet. Cecilie har blandt andet beskæftiget sig med natursyn i lyset af de økologiske kriser.

Over de kommende måneder præsenterer FOF København i samarbejde med Cinemateket en serie arrangementer med markante, danske dokumentarister og deres nyeste film efterfulgt af debat med oplægsholdere og publikum. Vi sætter fokus på danske instruktører som med deres unikke billedsprog og fortællestil udfolder aktuelle dilemmaer og samfundsrelevante spørgsmål.

 

Finder sted: Cinemateket