Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

5. juni 2021
Kl. 10.00 - tors Kl. 23.59

Folketinget åbner fotoudstilling i Rigsdagsgården grundlovsdag

Fra den 5. juni kan man få et unikt indblik i hverdagen bag Folketingets mure, når fotoudstillingen ’I demokratiets tjeneste’ åbner i Rigsdagsgården. I udstillingen oplever man en række hverdagssituationer på Christiansborg, som sjældent skildres i offentligheden. 

 I demokratiets tjeneste
En folketingsbetjent, en snedkerlærling, en vinduespolerer, en udvalgssekretær og en politisk journalist. Det er blot et udvalg af mennesker, som man kan møde i udstillingen ’I demokratiets tjeneste’, der gennem en række portrætter viser en ny side af arbejdslivet på Christiansborg.

Her er det ikke folketingsmedlemmerne, der er er i fokus, men derimod en række af de andre dedikerede mennesker, som også har Christiansborg som daglig arbejdsplads. Og trods deres meget forskellige arbejdsopgaver deler de alle det fælles formål at sikre et velfungerende demokrati i Danmark.

De fleste, som man møder i udstillingen, er ansatte i Folketingets Administration, hvis opgave det er at skabe de bedste rammer for, at folketingsmedlemmerne kan koncentrere sig om deres politiske arbejde. Men man kommer også forbi Folketingets formands kontor, er med til et præsidiemøde og oplever journalisterne på Christiansborg fra en helt ny vinkel.

Et velfungerende folkestyre
Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, udtaler om udstillingen:

”Det er en vigtig opgave at sikre et velfungerende folkestyre i Danmark, og det er ikke noget, som folketingsmedlemmerne klarer alene. Udstillingen viser det omfattende arbejde, som foregår hver dag på Christiansborg. Der er mange medarbejdere i gang for at hjælpe med lovgivningsarbejdet og de mange andre opgaver, der understøtter de politiske aktiviteter og holder de fysiske rammer på Christiansborg i orden. ”

 Åbning på grundlovsdag
Alle billederne i udstillingen er taget af Folketingets fotograf, Ólafur Steinar Rye Gestsson, i perioden oktober 2020 – april 2021. Fotoudstillingen åbner officielt grundlovsdag den 5. juni i Rigsdagsgården, hvor den vil kunne opleves frem til efteråret.

 

Finder sted: Indre By