Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

27. oktober 2021
Kl. 17.00 - lør Kl. 18.30

FOR DØVE ØRER – S/H Kødbyen

FOR DØVE ØRER er en scenisk installation, som inviterer dig ind i de døves univers. Hvordan opleves verden, når den ikke kan høres? Kan man mærke lyd gennem kroppen? Og tænker du nogensinde over, hvornår du bare hører, og hvornår du egentlig lytter?

Bag forestillingen står scenograf og iscenesætter Louise Beck, forfatter Ida Marie Hede og komponisterne Katinka Fogh Vindelev, Katrine Grarup Elbo og Sara Rosendal. Det kunstneriske hold samarbejder med to hørehæmmede sangere: 15-årige Lova Heick, som er døvfødt og har en særlig evne til at omforme lyd, hun mærker i kroppen, til ren stemme, og den 70-årige rocksanger Lotte Rømer, der har svært høretab og tinninus samt er født med absolut gehør.

Den sceniske installation bliver et særligt møde mellem Ida Marie Hedes tekst, et elektroakustiske lydværk og tre særegne stemmer: Lova Heicks unikke og sarte vokal, Lotte Rømers rå rockstemme og Katinka Fogh Vindelevs ekvilibristiske sopran. I den musiske iscenesættelse graves de tre sangere fri af den idé om normalitet, der adskiller dem, og møder hinanden i en utopi, hvor musikalske genrer støder sammen og bliver opløst. Her er rytme en vibration i rygsøjlen. Her lytter du ved at træde ind i et resonansrum for hele kroppens sanseapparat.

For Døve Ører udfordrer vores afhængighed af hørelsen og udvider vores idé om, hvordan man kan nyde lyd og musik. Forestillingen er udviklet i samarbejde med forskere fra DTU og lyddesigner Asger Kudahl, og publikum oplever det meste af værket gennem høretelefoner, hvor deres normale hørelse erstattes af et manipuleret lydbillede.

 

Finder sted: Kødbyen