MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

27. marts 2022
Kl. 15.00 - 16.00

Forår, havehistorier og grønne fingre

Havevandring med Birgitte Krejsager

Kamma Rahbek havde ikke alene grønne fingre, men også botanisk viden og praktisk erfaring med havearbejdet. Alt sammen blev passioneret udfoldet i hendes store have omkring Bakkehuset. Hun fyldte sin have med sjældne blomster heriblandt den blå martsviol, der frem for alt giver den fineste duft. Martsviolen blev Bakkehuset-poesiens blå blomst.

Den 27. marts kan du komme på en forårsfrisk rejse udi det grønne med forfatter Birgitte Krejsager, når hun holder havevandring i Bakkehusets historiske have. Birgitte Krejsager udgav i 2021 bogen Havehistorier i en nøddeskal og hun har et indgående kendskab til havehistorien. I bogen folder hun havehistorien ud og fortæller om forskellige haver og passionerede havedyrkere, som forenes i et krydsfelt mellem botanik, kunst og kultur. Blandt havedyrkerne finder vi Kamma Rahbek, som blev en pioner indenfor den private havekunst i dansk romantik.

På havevandringen fortæller Krejsager havehistorier om Kamma Rahbek og den engelske forfatter Jane Austen, der har mere til fælles, end at de er født i 1775 med blot to måneders mellemrum. Ligesom Jane Austen var Kamma Rahbek godt placeret i Europas botanikbesatte netværk af kongelige, aristokrater, velhavere, intellektuelle og forskere, planteskoler, havefolk, havekunstnere, plantejægere og botanikere. Et netværk der muliggjorde, at eksotiske nye planter kunne rejse på tværs af grænser, kontinenter og Napoleonskrige og blive plantet i kejserinde Joséphine på Malmaison, Goethes have i Weimar og i Kamma Rahbeks have omkring Bakkehuset.

Efter havevandringen er der mulighed for at købe Birgitte Krejsagers bog og forfatteren signerer inde i Bakkehuset.

I billetprisen er inkluderet entré til museet og én kop te.

 

Finder sted: Frederiksberg