MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

18. januar 2024
Kl. 17.00 - 19.00

Foredrag: Arkæologisk Nytårskur 2024

Kom med til Arkæologisk Nytårskur og hør om Københavns Museums mest interessante udgravninger i 2023.

 

Igen i år har museets arkæologer været på en lang række udgravninger i København og på Frederiksberg, og du kan få indblik i nogle af de mest spændende. Til nytårskuren fortæller arkæologerne selv om fundene, og der bliver lejlighed til at hilse på både udgraverne og kigge nærmere på nogle af de mange genstande, de har indsamlet.

Du kan blandt andet høre arkæolog og udgravningsleder Tim Slumstrup Aunkilde fortælle om udgravningen på Blågård Skole, der resulterede i en stor mængde grave og skeletter fra en udvidelse af Assistens kirkegården efter den store koleraepidemi i 1853.

Tim fortæller også om en undersøgelse i Dronningegade på Christianshavn, hvor arkæologerne fandt spor af huse midt under vejen. Disse spor giver stof til eftertanke omkring etableringen af Christianshavn, københavnernes frygt efter branden i 1728, og fundene tage os sågar et lille smut til USA.

Sammen med arkæolog og udgravningsleder Mikkel Siebken kommer vi tæt på et massivt kanalbyggeri, klos op ad Rådhuspladsen, og vi slutter af med en præsentation af årets store forundersøgelse fra Frederiksstaden, der har betydet tusindvis af fund fra især 1700- tallets dagligdag: Værktøj, smykker, parykker, sko og… Kom selv og se!

 

Finder sted: Københavns Museum