Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

23. februar 2023
Kl. 19.30 - lør Kl. 21.00

Forestillingen: Tilbage til højskolen

TILBAGE TIL HØJSKOLEN tager temperaturen på den danske højskoleånd anno 2023 med et brag af en koncertteater-forestilling.

Højskolen blev oprindeligt dannet som et forsøg på at ruste os, da vores samfund var i krise. Men hvordan har det demokratiske og fællesskabende projekt udviklet sig siden Grundtvig grundlagde højskolerne for snart 200 år siden? r det efterhånden snarere et selvrealiseringsprojekt for velbemidlede unge, der tumler rundt i livet?

Et band af tidligere højskoleelever er på turné. De har kastet sig over ungdommens soundtrack og i rå, upolerede og nyfortolkede versioner af vores fælles sangskat hyldes de for deres evne til at skabe levende fællesskaber, hvor end de kommer. De bruger deres koncerter til at dykke ned i fortællinger fra deres egen højskoletid og med Grundtvig som ”special guest-star”, sætter de spørgsmålstegn ved det demokratiske og fællesskabende projekt. Er højskolen og alle dens værdier reelt set tilgængelig for alle? Er højskoleånden anno 2023 stadig en væsentlig del af ungdommens ‘almene dannelse’ og den danske selvforståelse – eller er den druknet i keramik og kajakkurser?

Forestillingen henvender sig til alle, men særligt til unge på vej ind i voksenlivet og deres forældre og bedsteforældre.

TILBAGE TIL HØJSKOLEN er første forestilling i rækken af Teatergrads kommende undersøgelse af vores nationale selvforståelse. Højskolebevægelsen står som en central institution i den danske identitet, og med demokratiske frontkæmpere som Grundtvig og Hal Koch trækker bevægelsen tråde helt ind i vores styreform og sammenhængskraft som nation.

 

 

Finder sted: Vanløse