Forfattersamtaler: Michael Holbek og Steinar Bragi
Tag med på en litterær rejse til 1960’ernes Virum og 2030’ernes Reykjavík, når vi under Christianshavns Bogfestival 2023 præsenterer samtaler med forfatterne Michael Holbek og Steinar Bragi på Nordatlantens Brygge.
Om denne begivenhed
Michael Holbek er aktuel med romanen “Strøm”, der er nomineret til DR Romanprisen 2023, og Steinar Bragi med “Forstyrrelsen”, som var nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris 2022. Denne eftermiddag kan du opleve dem begge i hver sin samtale i litteratursalonen NordOrd på Nordatlantens Brygge. Michael Holbek samtaler på dansk med NordOrds Birgir Thor Møller, hvorefter den islandske forfatter Steinar Bragi samtaler på engelsk med sin danske oversætter Rolf Stavnem.
Michael Holbek og Strøm
Forfatter og journalist Michael Holbek (f. 1961) har blandt andet skrevet bestseller-biografier om Keld og Hilda Heick, Stig Elling, Kai Vittrup og Linse Kessler. Michael er vokset op i Virum, Bjæverskov og Brøndby Strand. Han romandebuterede i 2022 med den anmelderroste “Strøm”, der er nomineret til DR Romanprisen 2023. Michael Holbeks roman “Strøm” er en barsk og bevægende såvel som sprudlende og humoristisk fortælling om en dansk families drømme, håb og almindelige mislykkethed. Her møder vi Eivind, Bruno, Vigga og Kim, som er helt almindelige mennesker, der drømmer om mere end det der lå i kortene, og følger dem fra 60’ernes oprør, autoritetsfald og velfærdsboom, over 70’ernes krise i samfund og samværsformer til 80’erne, hvor både uskylden og det moralske kompas ryger.
Steinar Bragi og Forstyrrelsen
Forfatter Steinar Bragi (f. 1975) fik sit litterære gennembrud i 2010 med romanen “Kvinder”, der ligesom hans seneste roman “Forstyrrelsen” blev nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris. Bragi har udgivet en lang række bøger og regnes for en af Islands mest ansete forfattere. På dansk findes romanerne “Højlandet” (2015), “Kata” (2018) og “Forstyrrelsen” (2022), alle oversat af Rolf Stavnem. “Forstyrrelsen” foregår i år 2034, hvor verden har spaltet sig i to forskellige dimensioner, som kun har berøring med hinanden i et lille område i centrum af Reykjavik. En mur omgiver området, og kun særligt trænede specialister og agenter bliver sendt derind, deriblandt psykologen Halla, hvis opgave fry er at finde agenten F, der har sendt et gådefuldt nødråb fra sig, før hun forsvandt sporløst.
“Hvordan beskriver man det, der sker, når et menneske bevæger sig fra én verden over i anden, og der ikke er nogen vej tilbage?” har Steinar Bragi selv udtalt. Og med en stilsikker hånd udfordrer han vores blik på virkeligheden i den fascinerende og tankevækkende roman, der med et kritisk blik på samfundsudviklingen også behandler emner som menneskelig bevidsthed, kunstig intelligens og videnskabelig etik.