Annonce
MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

3. juni 2023
Kl. 12.00 - søn Kl. 20.00

Fotografisk Center præsenterer en soloudstilling med den internationalt anerkendte kunstner Joakim Eskildsen

Fotografisk Center åbner den 2. juni udstillingen ”Home Works” med den internationalt anerkendte kunstner Joakim Eskildsen, der gennem snart to årtier på poetisk vis har skildret hans families forskellige hjem, hans børns opvækst samt årstidernes og tidens gang. Udstillingen udfolder gennem mere end 80 værker et personligt og selvbiografisk projekt, som samtidig formår at belyse grundlæggende spørgsmål omkring menneskets eksistens, livsformer og vores væren i verden.

Om udstillingenHome Works er titlen på Joakim Eskildsens mangeårige og omfattende projekt, som han startede på i 2005, og fortsat arbejder på i dag. Udstillingen er den første store præsentation af Home Works i Danmark og internationalt.Efter Eskildsen fik børn vendte han kameralinsen mod sit eget liv med projektet Home Works, hvor han har skildret familiens forskellige hjem, hans børns opvækst samt årstiderne og tidens gang. Siden Home Works startede, har familien boet og haft syv forskellige hjem i lande som Danmark, Finland og Tyskland; det nuværende hjem er beliggende på landet lidt uden for Berlin. Udstillingen udfolder et udvalg af projektets (indtil videre) syv kapitler, der udgøres af de syv forskellige hjem.

En kunstnerisk hjemkomstEskildsen har en unik sans for lys, farve og komposition, der ofte fremkalder en malerisk stemning i hans værker, og som har gjort hans værkpraksis kendt internationalt. Han har ofte skildret mennesker og deres levevilkår, som han har lært at kende igennem længere ophold og rejser til bl.a. Cuba, USA og en lang række lande i Europa. Gennem syv år rejste Eskildsen og forfatteren Cia Rinne rundt i verden og skildrede romaernes levevilkår og kultur, der blev til det omfattende værk The Roma Journeys (2008), som på intim og poetisk vis skildrer den største minoritet i Europa.Efter de mange rejser vendte Eskildsens interesse tilbage til begyndelsen, tilbage til dét, som først havde gjort ham så interesseret i fotografi. Da Eskildsen var 14 år, begyndte han at fotografere omkring sit hjem og naturen i nærheden – skoven og markerne. Til at starte med var det lyset og vejrforholdene, der inspirerede ham til at tage ud og fotografere. Hjemmet, naturen og det nære miljø var således udgangspunktet og begyndelsen for Eskildsens kunstneriske praksis, og Home Works er blevet form for kunstnerisk hjemkomst, som han selv har kaldt det.

En udfoldelse af eksistentielle og universelle spørgsmålHome Works udfolder sig som en universel fortælling om tid og eksistens – og om livets gang fortalt i billeder. Tidens gang er et grundlæggende vilkår for alle mennesker. Det er grundstenen i menneskets cyklus og eksistens – vi fødes, vi lever, og vi dør. I Home Works udfolder livets gang sig i Eskildsens eget nære liv; i fader- og forældrerollen, hjemmet, naturen, årstiderne og hans børns opvækst. Det er et personligt og selvbiografisk projekt, som samtidig formår at belyse grundlæggende spørgsmål omkring menneskets eksistens, livsformer og vores væren i verden: hvorfor er vi til, hvor kommer vi fra, hvad giver vi videre til andre mennesker og verden, og hvilken betydning og indflydelse har vi i verden?Med Home Works formidler Eskildsen en tro på naturens og skønhedens styrke og antyder, at livets magiske øjeblikke eller det storslåede ligger i de små ting: i hverdagen, i vores forbindelse til naturen og til andre mennesker. Home Works berører og udforsker på sanselig vis universelle og eksistentielle spørgsmål om menneskets væren i verden samt livets og naturens skønhed og forgængelighed. Værkerne står tilbage som en form for eksistentielle billeder, der rummer et håb og en tro på verden.Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, Grosserer L.F. Foghts Fond og Politiken-Fonden.

Om kunstnerenJoakim Eskildsen (født 1971) er udlært hos hoffotograf Rigmor Mydtskov og er uddannet fra Aalto Universitetet i Helsinki. Eskildsen har udstillet bredt nationalt og internationalt, bl.a. i Den Sorte Diamant, Det Kongelige Bibliotek, i 2016 og senest i 2022 på National Museum of Contemporary Art Lisbon og Abbaye de Jumièges, Frankrig.

 

Finder sted: Fotografisk Center