MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

31. maj 2024
Kl. 10.00 - lør Kl. 18.00

Fotoudstilling: Melting Horizons

A Journey through Changing Scandinavia, Sergei Gapon

Fotoudstilling om vores omgivelsers skrøbelighed, som opfordrer til refleksion over vores rolle i at forme en mere bæredygtig fremtid.

Sergei Gapon er fotografen bag udstillingen Melting Horizons: A Journey through Changing Scandinavia, kurateret af Volha Shukaila. Udstillingen vises på Københavns Rådhus fra 24. maj til 1. juni. Et fængslende visuelt vidnesbyrd om vores omgivelsers skrøbelighed og opfordrer til refleksion over vores rolle i at forme en mere bæredygtig fremtid.
Udstillingen er ikke kun en visuel dokumentation men et forsøg på at observere, hvordan mennesker tilpasser sig en foranderlig verden under påvirkning af klimaet. Gennem en kombination af journalistisk perspektiv og kunstnerisk følsomhed appellerer Sergei beskueren til at overveje de globale konsekvenser af ens daglige handlinger.


Fotojournalisten Sergei Gapon er fra den historiske by Kreva i Belarus. I øjeblikket har han base i Polen efter at have boet to år i Hillerød som gæste-kunstner. Siden 2012 har Sergei Gapon været fotograf for Agence France-Presse (AFP). Hans professionelle rejse har taget ham tværs gennem landene i det tidligere Sovjetunionen, herunder Ukraine og Rusland, samt de nordiske lande. Gennem sin linse har Sergei fanget overbevisende historier og dokumenteret betydningsfulde begivenheder i disse regioner.

Arrangementet er den del af programmet for FORBUDT KULTUR, som arrangeres i forbindelse med at København fra den 29.-31. maj er værtsby for ICORN International General Assembly 2024.

ICORN (International Citites of Refuge Network) er en international medlemsorganisation for byer, kommuner eller regioner, der arbejder for ytringsfrihed og giver midlertidig beskyttelse til forfulgte kunstnere, forfattere, fotografer, journalister osv.
København er friby og medlem af ICORN. Det betyder at København er vært for en forfatter, journalist eller kunstner på flugt i en toårig periode. Vi tilbyder husly og arbejdsro, så kunstneren kan fortsætte sit kunstneriske arbejde, som ellers ikke kunne var muligt i hjemlandet. Siden 2010 har København huset 3 fribykunstnere og en ny ankommer i 2024.