MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

2. marts 2022
Kl. 19.30 - søn Kl. 21.30

Fra regnormens liv – Et kraftfuldt kammerspil om kunst og kærlighed

Det er et bemærkelsesværdigt firkløver, der mødes en aften i det fine Heibergske hjem, hvor H.C. Andersen har søgt tilflugt efter en uheldig optræden: Han tabte sit gebis på det støvede gulvtæppe, mens han holdt en hyldesttale for selveste kongen og hans grevinde. Skamfuld og flov søger han trøst hos ægteparret Johanne Luise og Johan Ludvig, de to spydspidser i den kulturelle elite, som Andersen higer efter at blive en del af. Men Johanne møder Andersen med hån og rendestens-sprog, og rap i replikken nedgør hun den triste Andersen.
Det skønmalede portræt af tidens mest feterede skuespillerinde krakelerer, som aftenen skrider frem. Da fru Heiberg var barn, samlede hun regnorme op og vaskede mudderet af deres slimede kroppe, så de blev helt rene og fine. Men renskurede og i det stærke lys døde de.
Fru Heiberg og H.C Andersen er begge trukket op af deres barndoms muddergrøft, og selvom denne aften akkompagneres af Johannes uforstående ægtemand og en sjofel, skaldet gamling nedsunket i en hjørnestol, så bliver mødet mellem de to skyggebørn, Hans Christian og Johanne, uforglemmeligt.

Fra regnormenes liv er dramatik i verdensklasse, og med et unikt hold skuespillere (Ellen Hillingsø, Preben Kristensen, Ole Lemmeke og Elsebeth Steentoft) binder Folketeatret en smuk sløjfe på de portrætter af kulturpersonligheder, som teatret har præsenteret siden 2011.

OBS: De forskellige spilledage har forskellige tidspunkter.

 

Finder sted: Indre By