MigogKbh Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til København.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Kbh.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogKbh Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedsbrevet.

11. november 2022
Kl. 18.00 - søn Kl. 18.00

GÁTT Nordic Art Festival i koncertkirken

GÁTT Nordic Arts Festival overtager KoncertKirken GÁTT Nordic Arts Festival er en ny multidisciplinær kunstfestival, der finder sted for første gang på KoncertKirken i København 11.-13.11.2022.

GÁTT er en kunstnerledet festival, der præsenterer stemmer fra unge nordiske kunstnere, programmet består af ni arrangementer med kunstinstallationer, performances, eksperimenterende musik samt diskussioner og workshops. Festivalens navn, gátt, henviser til et islandsk ord, der betyder portal; Døråbning eller af at samarbejde, udforske, skabe og møde kolleger på tværs af forskellige kunstfelter i de nordiske lande. Samtidig håber vi at åbne nordisk kunst for publikum gennem denne festivalportal

Om fredagen ​​åbner festivalen med en premierevisning af JÖRÐ og fernisering af Frúgv-udstillingen. Udstillingen præsenterer en mangfoldig samling af installationer, der har en rød tråd af femininitet, en rejse fra nordisk mytologi til det postmoderne liv. Aftenen afsluttes med et performance-arrangement, der omhandler kroppen ved at besøge temaerne transformation, robusthed og legesyge,  tions og singer-songwriter. Koncerten efterfølges af en paneldebat om kulturelle rødder og internationalt samarbejde. Til aftenarrangementet kan publikum opleve elektroakustiske forestillinger med strygeinstrumenter, eksperimenterende stemme og elektronisk klubmusik.

Festivalens sidste dag inviterer publikum til at deltage. Søndagen starter med en afslappet læselounge med en kop kaffe, hvor festivalens kunstnere og publikummer kan læse højt uddrag af deres yndlingsbøger på deres modersmål. Ilmastokirkko-kollektivet afholder en workshop om kunst og aktivisme. Festivalen afsluttes med en samarbejdende improvisations-happening, hvor der er tid og sted til at eksperimentere sammen. En af artisterne for festivalen, film director Maria Tórgarð forklarer det som udgangspunktet for eksperimenter og åbenhed for kreativitet; skabe et fælles rum og mødested for kunstnere til at vise deres værker og udforske sammen. At skabe et rum for nordisk samtidskunst, og forsøge at forbinde hele Norden, såvel som det lokale.

Eksperimentel festivalproduktion

At skabe GÁTT Nordic Arts Festival har været en spændende proces, da festivalplanlægningen for det meste er lavet online. Nogle af festivalmagerne har aldrig mødt hinanden personligt. Kunstnerne, der står bag festivalen, bor i Island, Færøerne, Norge, Sverige, Danmark og Finland. De fleste af kunstnerne har en forbindelse gennem Platform GÁTT-initiativet for unge nye nordiske kunstnere. Gruppen af ​​kunstnere, der skaber GÁTT Nordic Arts Festival, er siden da vokset lokalt, med samarbejdet med Danish artister og Aarhus unge tonekunstnere. 

 

Finder sted: Koncertkirken